Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
Deci in mod real cred ca va dura si mai putin de 2 ore.
Asta e pe bateria sa externă. Pe care aproape sigur o vei putea upgrada (sau poți folosi mai multe)... la urma urmei va fi o conexiune USB. Mie chiar îmi place că nu au făcut ca toți ceilalți, să îți stea bateria (grea dealtfel) pe cap. Desigur, cred că dacă vrei, or să apară tot felul de accesorii să o atașezi pe cap (dar din nou, meh).
Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
De pret sa nu mai vorbim. Cine se plangea de pretul PSVR2-ului ce-o sa mai zica acum?
E ca și când ai compara o sculă profesională care face totul on-board cu o jucărie care se bazează pe puterea de procesare a unui calculator/consolă. Prețul e pe măsura componentelor (M2, ecrane microLED 2x4K + ecran OLED rotunjit, custom chips, tone de senzori și camere, etc.). Și personal chiar nu înțeleg cum au reușit să introducă un M2 și custom chip (R1) într-o cască VR. Să știi că inițial și eu am zis că la banii ăștia, e exagerat, nu se va atinge nici dracul de ea. După care am văzut ce e inside și m-am calmat. Are cam tot ce ar fi trebuit să existe pe Oculus Pro, dar n-a fost să fie (cel mai probabil tot așa, datorită costurilor). Plus faptul că Facebook nu prea știe să facă chip-uri custom. De soft, nici nu mai vorbim (de câte ori vedeam vorbindu-se cu atâta exagerare despre Metaverse, îmi venea să vomit).

Anyway, nu va fi "for the masses" (cel puțin nu inițial). Dar va fi un game changer. La naiba, nici nu a apărut, și deja este. Eu am avut vreo 10-15 căști VR, și deja sunt plictisit de evoluția greoaie și de faptul că nu fac altceva decât să se copieze unul pe altul, fără nimic inovativ. Interfețe de 2 lei, aplicații basic, avataruri și animații demne de cel mult WiiU. Toți vin fie cu hardware de tip NIMIC (adică puterea de procesare e dată de calculator sau consolă), fie cu procesoare de jucărie (gen procesor de telefon), fie pun lentile de 2 lei, fie ecrane prea slabe, fie camere aproape useless (suntem în 2023 și niciuna nu e capabilă să-ți ofere un passthrough real). Nimic din ce e pe piață nu le are pe toate. Until now. Ce va fi, vom vedea... cert e că le-a dat o palmă de trezire și celorlalți.