Or să fie belea în special pentru productivitate, și pentru cei cu spațiu mic. Gândește-te doar la cei care lucrează în "cubicles" (sau stau în mini apartamente). Pentru că nu mai ai nevoie de niciun calculator (deci ai scăpat de vreo 2000$ cât dădeai pe un MacBook sau Mac Pro), nu ai nevoie de niciun monitor sau TV (mai scapi de vreo 3000$ cât ar fi un microLED de 85" or more). Bine, asta ar putea fi valabil și la alte soluții VR, dar fie vei fi legat de un PC (cu cerințe mari de procesare), ori vor fi niște jucării (gen Oculus Quest) pe care e aproape imposibil să lucrezi cu adevărat.

Greutatea, nu știu de unde ai tras concluzia ca e prea greu Vision Pro-ul, pt. că nu știe nimeni exact ce greutate va avea. Dar mă îndoiesc că va fi mai grea decât Quest 2-ul, care deși e plin de plasticăraie, are totuși bateria integrată (și aceea cred că e aprox. jumătate din greutatea totală).

Persoanele care zici că își permit VR-uri de 2000-5000 de lei... cum adică "le-au încerecat, le-au plăcut, dar nici vorbă să le cumpere"? Nu înțeleg asta cu "îmi permit, îmi place, dar nu cumpăr", sorry. Poate, vorba ta, dacă le cumpărau doar pentru a se uita la filme. Deși sincer, pentru filme nu prea te încadrezi la buget de "2000-5000 lei". De-abia un Pimax 8K poți să zici că este decent pt. filme (și acela e ugly cu ale sale Fresnell lenses), plus că dacă pui și accesoriile sare de 2000$ (adică peste 9000 lei). Să sperăm că Vision Pro cu ale sale micro-OLED cu mai mult de 4K per ochi (23 Mpx în total - ca idee, în 4K sunt 8Mpx) va fi mai mult decât perfect.

Anyway, eu de-abia aștept impresii de la cei care testează zilele acestea la WWDC. Pentru că nah, în rest momentan e doar o reclamă. Chiar și la 3500$, dacă nu e real tot ce a prezentat Apple, it will just be a big fail.

Pentru mine nu lansarea Apple în sine (care la urma urmei nici măcar nu e o lansare, produsul fiind gata "la anul") mă bucură, ci faptul că a împins cineva tehnologia. Sper să vină Google sau Meta cu ceva la jumătate de preț, care să facă same thing. I really don't mind. Dar, având în vedere ce tocmai a anunțat Meta, mă îndoiesc profund. Iar ochelarii de la Google, deja mă întreb dacă nu au ajuns în graveyard (plus că erau mai mult un gimmick, nu ceva de productivitate)...

P.S. E MonkY, nu Monkey...