Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
Salariul mediu (median, nu average) in US (dupa taxe) nu trece de $3500; nici macar in state mai bogate, cum ar fi New York sau California: https://salaryaftertax.com/us/salary-calculator .
Eu m-am luat după asta: https://www.worlddata.info/average-income.php. În New York nu ai cum să trăiești cu 3500$ pe lună, decât poate prin gheto-uri sau suburbii. Știu că am văzut recent un studiu fix în New York, unde chiria medie e undeva pe la 3000$ pe lună (comparativ cu restul țării, unde media este pe la 1500$ pe lună).

Anyway, divagăm... cei care spui tu că nu-și permit un Vision Pro la 3500$, sunt aceeși care își cumpără Mac Pro-uri care pleacă de la 7000$ în sus, care își cumpără monitoare Pro Display de la 5000$ în sus, care stau la coadă la Tesla... Nu sunt toți săraci ca noi, nu-ți face griji pentru ei.

---------- Post added 06-06-2023 at 15:29 ----------

Quote Originally Posted by Antiohh View Post
Eu vorbesc referitor la oboseala cauzata de a avea un monitor (de fapt 2, dar nu conteaza) lipit de ochi atat de mult timp. Oare chiar poti munci zi de zi intr-un asemenea spatiu si apoi sa il folosesti in timpul liber? (luand situatia ideala prezentata de tine cum ca nu ar mai trebui nimic pe langa el). Eu am un tv de 43 inch pe care il folosesc pe post de ultrawide de la o distanta de aprox. 85cm si pot spune ca imi obosesc ochii mult mult mai repede decat daca stau in fata unui ecran mai mic. Nu am avut ocazia sa testez un VR cu orele, posibil sa ma insel, dar din ce am mai auzit de la persoane care le folosesc, cred ca oboseala va fi un factor foarte important in implementarea sistemelor vr pe scara larga.
Aici depinde strict de fiecare în parte, și de cât de ergonomică este jucăria VR. Uite de exp. și Oculus Quest 2 e foarte enervant și obositor dacă îl folosești cu strap-ul default. Dacă iei Elite-ul sau mergi pe un Halo Strap, ai impresia că nu ai nimic pe cap. Mai departe, cum ziceam, depinde de fiecare. Eu am avut sesiuni și de câte 5-6 ore fără probleme, pe unii îi ia amețeala după nici jumătate de oră. La fel, depinde de cum e realizat software-ul. Eu de exp. folosesc tot timpul roller coaster-ul (e un joc în App Store), să testez pe diverși. Ei bine, are o funcție prin care poți opri "punctele de control". Dacă faci asta, garantat în 10-15 min te va lua amețeala, oricât de bun ai fi. Pur și simplu creierul nu poate înțelege ce se întâmplă, îi dă peste cap toate cele. Dai casca jos și nu înțelegi dacă stai în cap sau pe picioarele proprii. Eu inițial făceam asta ca fiind o chestie funny... dar nu e, deloc.

Revenind: dacă ai un refresh foarte bun (din punctul meu de vedere, orice este peste 120Hz e suficient), dacă nu ai latență mare (iar aici Apple se laudă cu cea mai mică latență ever, totul fiind inside - nu doar că M2-ul acela e un super CPU/GPU, dar ai văzut că au introdus un nou chip dedicat, R1, care fix de asta se ocupă), dacă ai rezoluție suficient de mare pentru a nu avea screen-door effect, god-rays și alte aberații, dacă ai lentile foarte bune și e totul super immersive, ar trebui să fie chiar mai relaxant decât a te uita la un monitor/TV. Ah da... și contează să fie și un ventilator inside. Eu la VR-urile care nu au ventilator le-am atașat așa ceva... pt. că ajută enorm, nu atât în a te scăpa de transpirație, cât pt. a-ți "aerisi" ochii. Altfel, stai totuși cu ochii într-un mediu închis... not a very good ideea.
Quote Originally Posted by Antiohh View Post
Cat despre greutate, Marques Brownlee a zis ca se simte foarte greu in review-ul lui.
Merci de info, o să mă uit la ce a zis...