Eu cred ca exagerati cu woke-ismul, cel putin la serialul tlou. Sunt de acord ca e un trend nefast si care, sper eu, o sa se curete in momentul in care companiile vad ca ii costa bani (pt ca ii costa, Cleopatra ala a fost un mega fail, de exemplu), asa cum tot sper sa faileze si porcaria de Witcher de pe Netflix ca e un gunoi abject. Dar vedeti sa nu cadeti nici intr-un slippery slope de genul "au facut-o pe Sarah, un personaj care apare 20min, negresa, chit ca si-a jucat rolu la perfectie, CE URMEAZA GANDALF NEGRU?".

Problema, imo, apare cand fortezi nota aducand un actor care face parte dintr-o minoritate doar pentru ca face parte dintr-o minoritate si nu pentru ca e convingator ca personaj. Lucru pe care nu l-am regasit in serial (asa cum o vad in altele gen Wheel of Time sau Witcher).

Nici mie nu-mi place moaca lu' Bella, dar daca joaca bine si chimia cu Pedro Pascal e acolo (iar asta e absolut indubitabil), it's ok in my books. E miniona, nu-i obeza, trage inspre personaj. Sa nu mai spun ca episodul cu Bill si Frank a fost absolut minunat si nu s-a simtit ca fiind ceva fortat si woke.