Quote Originally Posted by Antiohh View Post
De asemenea, lumea trebuie sa inteleaga ca in ceea ce priveste high techul, mai niciodata cresterea de performanta nu e d.p. cu pretul. Pt 50% extra performanta posibil sa trebuiasca sa platesti 100% mai mult pentru o componenta, asta e adevarul. Piata componentelor hardware nu o duce deloc bine nici pentru PC (nu mai exista uplift de 30-50% in performanta la aceiasi bani de la o generatie la alta de GPU).
E corect paragraful tau asa scos din context, insa nu cred ca tine cont de realitatea istorica a lansarii acesteia. Daca PS5 si PS5 Pro s-ar fi lansat in acelasi timp, intr-adevar avea sens sa existe o diferenta de pret de 100% pentru 50% improvement. Din pacate de atunci au trecut 4 ani in care tehnologiile au mai evoluat, de unde si asteptarea (de bun simt zic eu) a oamenilor ca un o imbunatatire de 50% nu doar ca nu ar trebui sa coste dublu, ci ar trebui sa coste chiar mai putin decat consola originala acum 4 ani. O anomalie cel putin la fel de mare e si ca PS5 s-a scumpit dupa 3 ani, desi vine cu aceleasi specificatii, eveniment care probabil este unic in toata istoria jocurilor video.

Nu stiu cum poate cineva sa spuna ca pretul nu e o problema. Doar pentru ca vorbim de Sony? Ti s-ar parea ca pretul nu ar fi o problema si daca Apple ar scoate acum un iPhone cu 50% mai puternic decat modelul din 2020 la pret dublu? Dar daca Nvidia 4060 ar fi costat dublu fata de 2060 (cand in realitate s-a lansat chiar mai ieftina, tot cu 50% improvement)?