Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Clubul PlayStation 5 Pro
-
Senior Member
Xander, înțeleg mentalitatea pe care o ai fiindcă în aceeași situație trasă la indigo am fost și eu, din 2006 până anul trecut, 18 ani am fost strict console-gamer, mi se părea un chin tot ecosistemul PC fiindcă îl asociam mereu cu acea perioadă de până în 2010 când trebuia să faci o grămadă de setări, întâmpinai tot felul de probleme pe XP, aveam impresia ca trebuie să stai chircit când te joci de pe monitor, etc.
Cu tot cu dublurile pe care le am la ps2, 360, etc. am aproape 40 de console, full set de la xbox, PS, PS portabil, Nintendo portabil, doar primele console de televizor de la nintendo imi lipsesc. Putem spune ca am cateva console…
Anul trecut am așteptat foarte tare Alan Wake 2 și într-o decizie impulsivă mi-am luat un laptop cu i9/rtx4080 special pentru joc, gândindu-mă ca ulterior mă voi întoarce la console. Nu concepeam să îl joc fără rtx și în 30fps.
A trecut un an și m-am “pricopsit” cu un RTX4090 pe desktop. Consolele le-am mai folosit strict pentru unele joculețe indie și puțin PSVR2, în rest absolut tot a fost de pe PC. Tot gamepad-ul de Xbox îl folosesc, tot în aceeași poziție stau ca la consolă și același televizor OLED folosesc, nici nu a trebuit să fac schimbări la mobilier fiindcă am luat un cablu hdmi 2.1 de 5m și aia a fost.
Absolut tot a fost plug and play, toate librăriile sunt aranjate ordonat, totul este ca pe consolă, instalezi jocul și dai play. Nu am întâlnit nicio situație cu troubleshooting, dll, sau orice altă problemă care să scada imersiunea, totul a funcțional flawless. Install și play, toate update-urile jocurilor se fac ca la console.
Când pe PS5/XSX ai AW2 care abia rulează în 30fps cu detalii low-medium și fără RTX, iar pe PC te poți duce la 120fps cu totul pe ultra, RT, 4k DLSS, nu cred ca mai vine discuția despre a observa stop-cadre, experiența este cu totul diferită, la fel și cu Hellblade 2 și alte jocuri unde diferența nu este una minoră sau medie, ci este game-changer.
Nu am urmărit clipurile de mai sus cu băieții ăia care discutau despre PS5 Pro și PC, însă nu mi se pare deplasată punerea lor în aceleași fraze, un sistem de referință și comparație trebuie să existe. Subiectul principal era gaming-ul, nu era ca și cum ar fi spus ca mai bine îți cumperi geamuri fumuri la mașină de banii ăia.
Nu am făcut postarea asta ca să scriu o chestiune cu care nu sunt de acord și pe care o consider eronată, ci mai degrabă pentru un viitor “eu” care a stat atâția ani pe console și a ratat anumite experiențe care ar fi fost superioare pe PC. Dacă știam cum este ecosistemul cu adevărat, făceam pasul acesta cu mult timp în urmă, însă din cauza acestor idei preconcepute pe care le-am avut și eu, mulți au impresia ca încă PC-ul este în era XP-ului unde întâmpinai tot felul de piedici. Atât timp cat ai jocurile originale și nu te prostești cu filelist-ul, totul merge absolut impecabil.
Legat de prețul PS5 Pro, eu mereu am crezut ca este unul corect pentru ceea ce oferă. Nu l-am luat încă, aștept o versiune a xbox-ului pentru GTA6. Doar în cazul în care MS nu scoate nimic îl voi juca de pe 5pro.
Nu-s fan al căștilor Beats, însă mi-a rămas în minte sloganul lor: “viața este prea scurtă pentru a asculta muzica la căști de slabă calitate”. Eu așa gândesc despre toate chestiunile de enterocolită pe care le consum, gaming, filme, călătorit, etc.
Dacă tot suntem pasionați de acest domeniu al entertainmentului și petrecem cu el câteva ore pe săptămână, nu mi se pare mare prețul de 4500lei pentru o consolă pe care o ai câțiva ani sau 10.000lei pentru o placă video.