Quote Originally Posted by Xander RO View Post
Se pare ca in sfarsit vom avea si noi toate serviciile oficial in Romania
Eu as vrea sa laud UE pentru "initiativa", doar ca problema e cauzata tot de UE cu regulile speciale. Daca am fi acceptat si noi aceleasi reguli ca in US, n-ar fi fost nicio problema (ma refer la Apple Intelligence in special, unde trebuie sa se lucreze extra pentru a se mula pe cerintele fiecarei tari din UE - vezi Germania, care este nr. 1 cand vine vorba de reguli speciale).

Celelalte insa, din cate stiu eu sunt niste servicii pe care orice producator din lumea aceasta, le poate oferi sau nu, e prima oara cand am auzit ca ar fi obligatoriu. Plus ca acele servicii, trebuie sa tina cont de legile tarii respective. De exp. in Romania Apple TV+ ar fi obligat sa fie si in limba romana - si poate ca Apple nu vrea, sau nu are traducatori. Also, se aplica tot felul de taxe de emisie and stuff, cu care poate Apple nu e de acord. Plus servere dedicate and so on, care cel mai probabil la cati clienti ar fi in Romania, s-ar putea sa iasa pe pierdere, sa nu merite pur si simplu investitia. Mi se pare cam exagerat sa fortezi pe cineva sa iti ofere servicii, si daca nu ti le ofera, sa-l taxezi cu 4%.

Si o sa vin cu contra-exemple: pai pana acum voi ati auzit de UE sa traga de Sony, Microsoft sau Nintendo sa vina in 30 de zile cu servicii oficiale in Romania? Ati auzit voi ca UE sa ceara altor servicii de streaming (gen hulu), sa vina obligatoriu si la noi? Voi stiti cate servicii extra au in China, produsele celor de la Xiaomi, Huawei & Co. - produse care nu exista in UE? Ia ca sunt curios, o sa ceara UE chinezilor asa ceva, sau ii taxeaza si pe ei extra?

Oricum, nea Ionica asta numai aberatii a scos in ultima vreme (foarte multe Anti-Apple), plus ca inventeaza tot felul de chestii. Pana si treaba cu Romania a scos-o el din context, pt. ca in sursa originala (data chiar de el) nici macar nu exista cuvantul "Romania". Chiar si titlul este in stilul lui clasic de clickbait "Vom avea toate serviciile Apple în România!" - Practic el e Mama Omida, face o afirrmatie clara, deci stie el 100% ca vom avea toate serviciile Apple!

P.S. Toate serviciile de mai sus merg binemerci cu cont de US. Apple chiar nu blocheaza, nu ai nevoie de VPN. Imi merge Apple TV+ dintotdeauna. Apple Music cu multi ani dinainte de a exista pe la noi. And the list goes on. So yeah, I wouldn't even bother. Plus ca nu ma opreste nimeni sa fac switch pe contul de Romania, daca am ceva care eu stiu, e disponibil doar pe Store-ul de la noi. Adica exact ceea ce Google blocheaza, de exp.

P.P.S. A nu se intelege gresit. Normal ca mi-as dori sa avem si noi ca romani toate serviciile de prin lumea asta. Dar ma uit la ce tara amarata avem, si ma calmez repede.