Single post: Ce ne-am cumparat azi - diverse
-
27-11-2024 12:11 #3255 SP
Member
Am căutat relativ recent un încărcător bun, GaN, dar cu fir pentru a înlocui încărcătorul vechi care e capabil doar de QuickCharge și nu mai încarcă rapid nici unul dintre telefoanele mele. Încărcătorul trebuie să aibă și vreo 2 porturi normale USB, dar și măcar vreo 2 porturi Type-C. Am găsit la un moment dat pe eMag un încărcător de 65 W cu multe recenzii, unele bune, altele rele, prețul era pe la 80-90 de lei. N-am vrut unul ieftin pentru că vioam unul bun, dar nu voiam să aștept după AliExpress. Încărcătorul era fără cablu, am dat înapoi din punctul ăsta de vedere. L-am comandat și am regretat imediat. Era foarte ușor, părea să nu fie capabil nici măcar de încărcare QuickCharge. Am scris o recenzie corectă și l-am returnat, mai ales după ce mi-am dat seama că acel încărcător costă 3-4 USD pe AliBaba. Am fost imediat căutat pe WhatsApp, mi s-a răspuns la recenzie, spunându-mi că îmi pot trimite un alt produs, dar am refuzat frumos. Până la urmă mi-au trimis alt încărcător (cadou) despre care le-am spus clar că nu l-am dorit. Încărcătorul este bun, ei îl vând pe la 200 de lei. Mi-au spus că au făcut asta pentru a-mi schimba părerea despre ei. Firma e din Cluj și am impresia că fac dropshipping la produse din China. Nu e nimic rău în asta, dar am fost puțin deranjat de insistența lor.
Ce-am vrut să subliniez este au apărut mulți vânzători externi sau care (poate) fac dropshipping. Eu nu m-am bazat pe toate acele recenzii pozitive, erau câteva destul de critice, dar nu erau suficiente ca să iasă în evidență și să scadă nota produsului. Produsul este în continuare promovat și apare la sortarea după popularitate (cea care este subiectivă și aleatoare după algoritmul eMag). Am descoperit că au apărut prea mulți vânzători care au prețuri mici la produse relativ scumpe (cum ar fi încărcătorul Samsung Trio). Costă 170 lei în mod normal, 80 de lei este prețul unui comerciant din China și produsul este clar unul fals grosolan (raportat de un posesor de S24 Ultra, care credea că toate încărcătoarele Samsung Trio sunt proaste). Era o vreme când nu trebuia să fiu atât de vigilent când cumpăram de pe eMag.