Pentru cine vrea sa intre si mai bine in atmosfera jocului si a zonei, recomand acest video:
Tipu se duce ilegal, cu 2 prieteni - efectiv ca un Stalker - in Pripyat si face un vlog foarte interesant si riscant din zona.
Stiu ca e lung - eu l-am vazut in multe reprize, dar mi se pare senzational, mai ales ca fix acum sunt in Pripyat in joc si vad locuri pe care le arata el acolo
Cam ăsta este modul perfect de a explora Cernobîl-ul și în stilul asta l-am experimentat și eu prima oară prin 2015 - 2016, vederea de pe acoperișurile blocurilor este incredibilă. Nu are legătură cu acele tururi clasice pe care le poți avea de la agențiile din Kiev. În orice caz, clipul lui este din martie 2020, acum nu prea mai este posibil așa ceva.
Am fost de mai multe ori în Cernobîl / Pripyat , prima dată pe cont propriu cu câteva persoane din Kiev, iar în restul dăților prin agenții, ultima dată fiind pe la începutul lui 2021 și experiență a fost ''vanilla''. Oficial nici nu este voie să mai intri în clădiri din cauza riscului de a se prăbuși. Măsurile de securitate au crescut treptat, îmi amintesc că în a două vizită, am fost cu o agenție care ne lasă să intrăm în clădiri, însă doar la partere sau primele etaje. Stătea cineva afară și ne anunță prin stație dacă vine vreo patrula pentru a avea timp să ieșim. A fost foarte interesantă și interactivă experiență, însă diferită de cea în care am fost pe cont propriu și nu aveam nicio restricție.
Poză de mai jos este făcută exact de ziua mea, pe 31decembrie când era pustie zona, nu ne-am întâlnit cu nimeni din alte grupuri sau orice alt fel de persoane din exterior. Este foarte important acest aspect pentru imersiune, de aceea aș recomandă să se viziteze în astfel de perioade fiindcă de revelion oamenii fac alte activități.