Single post: Clubul Apple Mac & macOS
-
30-03-2025 18:28 #1175 SP
Why so serious ?
Si eu m-am gandit foarte bine in ultimile saptamani - cam de la lansarea lui Air M4 - ce sa iau - eram 90% decis sa iau Air M4 de 13", apoi am zis ca pt 1000 lei extra, pot sa iau de 15" pentru extra ecran (chair daca arata ca o placinta) si ca nah, nu are rost sa dau 2k lei in plus ca sa iau Pro M4 de 14", ca nah...tot M4 este si ca singurele minusuri pe care le vedeam erau cele 2 evidente - ecran mai slab si difuzoarele.
Dupa care am tot vazut reviews si teste - efectiv o tona - si m-am hotarat asupra a ce Air sa iau...Niciunul 
Pana la urma am facut un compromis si am dat mai mult, dar mi-am luat Pro M4 de 14" (16GB RAM si 500GB SSD). Ideea este foarte simpla - Air M4 este limitat software pentru a nu ajunge in full throttle, pentru ca nu are sistem de cooling. Si atunci, chiar daca pare la fel pe hartie, este, de fapt, mai low dpdv hardware, decat un Pro "identic".
Si sincer, sunt foarte multumit - ecranul este senzational, sunetul este foarte bun calitativ (desi se aude putin mai incet decat vechiul Pro 13" 2016), dar orice am bagat in el, efectiv nu sughite in nimic - majoritatea aplicatiilor le deschide absolut instant - cel mai mult sta la Photoshop ~3s de cand apas pe iconita pana devine full functional.
Final Cut Pro X nu l-am mai pus, dar iMovie il deschide instant.
Ah, iar bateria...e ceva senzational - de dimineata pana seara, folosit in browsing - youtube, site-uri, poate o editare mica de foto + vorbit pe whatsapp/mesaje si seara ajung pe la 50ish % bateria.
Cred ca asa ma tine chiar 24h, cum zic si ei.
Si am testat o gramada, inclusiv jocuri si toate testele usuale si tot nu au rupt bateria in 2.