Buna veras911 !

Sa incepem cu inceputul. Intai si intai sa ne "legam" de pozele cu acvariul tau. Sper ca nu te superi daca voi fi direct:

[1] Plantele nu se tin in "ghiveci"-urile de transport. Acestea trebuiesc plantate in substrat. Din pacate, substratul tau vad ca este marisor (ca dimensiune a bobului). Pentru plantare se recomanda 2-4mm, cu o inaltime de substrat de 5-7cm. Ai putea sa mai adaugi ceva pietris ca sa poata sa aibe loc radacinile. Totodata, iti recomand niste JBL Balls (le gasesti aici: JBL The 7 Balls ) pe care sa le introduci la radacinile plantutelor. Contin nutrienti care-ti vor ajuta plantele.

[2] Ai nevoie de mai multe plante. Stii vorba aceea "cu o floare nu se face primavara". In cazul tau, cu 2

[3] Furtunul acela este complet inestetic acolo. Iti recomand fie sa-l pui in spate si sa-ti faca o perdea de bule acolo, fie sa incerci sa-l introduci in substrat. In mod normal, la acvarii plantate nu se mai folosesc aeratoare sau filtre de aer... cum tu insa nu ai prea multe plante, poti sa-l mai tii. Oricum pentru oxigenare este suficient acel filtru care "loveste" suprafata apei

[4] Mai multa apa. E pacat sa tii acvariul asa, cu 75% apa. Pune apa "fara mila" cat de multa poti. Pestiucii iti vor multumi pentru asta

[5] Vad ca ai 2 hoplo acolo. Ai grija, acestia se fac mari... cam prea mari pentru acel acvariu. Ajung la 15cm si desi ei nu au treaba cu alti pesti, vor fi un pic cam chinuiti.

[6] Mancarea. Vad ca ai TetraMin fulgi acolo. Iti recomand sa cumperi si niste pastile pentru hoplo, se numesc TetraWafer Mix. Si daca poti ia-le niste mancare congelata (chironomide sau asa numitele libelule, ori artemia) din care sa le dai odata la 2-3 zile macar. O sa vezi cum o devoreaza

[7] Estetica. Lasand deoparte asezarea accesoriilor prin acvariu (ascunde tubul negru, pune filtrul intr-un colt in spate sa bata pe diagonala), lipsesc multe de la tine de-acolo. Iti recomand nuca de cocos (fie iei din piata, o tai in doua, faci o mica usita, o fierbi - fie iei direct din Hornbach gata preparate). Si o buturuga ceva (la fel, gasesti in Hornbach - ia mopani). Pe acea buturuga sau pe nuca de cocos poti prinde ceva plante (cere din Hornbach ceva care nu se planteaza in substrat - eventual ti le pot prinde ei direct pe buturuga sau pe mopani). Sau mai adauga o piatra ceva... Vei vedea cat de mult le place pestilor sa se "ascunda" sau sa se joace printre ele.

[8] Tehnica. Nu ne-ai spus nimic despre cat de des schimbi apa, daca este ciclat acvariul, daca pui bacterii care sa ajute, etc. Eu iti recomand sa schimbi saptamanal 10-20% din apa (nu mai mult) si sa faci asta aspirand substratul.

[9] Populatia. Cred ca-ti lipsesc de-acolo niste melcisori si 2 ancistrusi. Acestia de ajuta sa scapi si de alge si sunt o placere sa-i vezi "stergand geamurile"

In rest, numai de bine sa auzim. Speram sa te putem ajuta !