Single post: Povesti de inceput in acvaristica

 1. #4 SP
  Admin MonkY's Avatar
  [1] Daca ai luat din Hornbach pietrisul, mergi si mai ia... ca sa scapi de ghivece. Chiar si fara pasla aceea, plantele nu vor rezista mult acolo. Nu sunt plante de ghiveci totusi. Ia gandeste-te tu ai putea trai intr-o debara ?

  [2] Nu trebuie neaparat sa fie aglomeratie. Poti lua si plantute care raman mici (plante de fata - presupun ca stii ca sunt plante de fata, de mijloc si de fundal, in ordinea marimii)

  [3] Cred ca e suficient cat sa "ascunzi" perdeaua de aer totusi...

  [4] Bravo, sper ca apa nu o pui direct de la robinet nefiltrata. Daca nu ai un filtru, trebuie sa o lasi la declorinat. De obicei 48h intr-un butoi (neacoperit) sau intr-o galeata e super ok. Clorul omoara bacteriile ce sunt benefice acvariului si afecteaza mucoasa pestilor. And that's bad

  [5] Nici eu nu cunosc toti pestii, dar vad ca ai 2 hoplo, un gourami si 9... ceva. Care nu stiu ce sunt, sorry.

  [6] Gasesti mancare congelata si la Hornbach. Aquasafe nu-ti mai recomand. De fapt, eu nu recomand nici-o chimicala in acvariu. Aquasafe eventual sa pui doar in apa pe care vrei sa o introduci rapid in acvariu. E mult mai natural sa lasi apa la declorinat 48h insa.

  [7] Melcii nu ocupa mult, deci nu fac aglomeratie. Neritinele nici macar nu se pot inmulti si sunt si frumoase. Ti le recomand. Cat despre ancistrusi, da... ar iesi ceva aglomeratie. Eventual cand vei avea mai multe plantute iei niste ottocinclus (oto) care raman foarte mici si sunt foarte harnici la halit alge

  [8] Ciclul azotului, e prima regula pe care trebuie sa o stii. O sa atasez un grafic. Intre timp iti recomand sa citesti cartuliile de pe site-ul jbl: JBL Online .

  [9] Curatatorul cu magnet e ok.
  Attached Images Attached Images ciclul-20azotului.jpg nitrogen-cycle1.jpg