Well, veras, acum ca am aflat ca esti o "ea" (odata ce ai zis de sotul tau)... eu zic sa te linistesti un pic, pentru ca natura prea mult nu o poti grabi. Ciclarea cu pesti e intotdeauna riscanta... acum tine de ei daca vor rezista sau nu. De alge nu ai cum sa scapi in perioada de ciclare, nici cu echipamente de ph control, co2, filtre de zeci de milioane, etc... E un proces de formare al mediului pe care nu-l poti evita.

Stai linistita, nu m-ai stressat. Iti recomand sa folosesti momentan JBL Start si JBL boost asa cum scrie in manual. In rest, schimb de apa partial (doar cu apa declorinata)... si incet incet o sa fie bine. Pestii intr-adevar ii poti tine un pic nemancati, insa mancarea ar fi ajutat la ciclare (altfel de unde sa se formeze amoniacul -> nitritii -> nitratii ?). Eventual le dai muuuuult mai putin.

---------- Post added 11-09-2009 at 08:04 PM ----------

P.S. Schimbul de apa in mod normal se recomanda odata pe saptamana cu 10-20%, insa avand in vedere ca esti in perioada de ciclare, iti recomand sa schimbi 10% la fiecare 2 zile. La 30L e o nimica toata... Si daca se poate, sa-ti cumperi niste teste de amoniac, nitriti si nitrati. Sau ia un test de amoniac de la JBL si un test 5in1 (care are 50 de testari) si in felul acesta vei sti ce se intampla in perioada de ciclare. Daca vezi ca sare amoniacul prea sus, faci rapid un mic schimb de apa (repet, nu mai mult de 10-20% altfel deciclezi si o iei de la capat), adaugi bacterii si astepti...