Single post: Ce mini notebook sa-mi aleg?

1. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Yep, si eu zic sa iei Acer-ul intre cele doua. Intel vs Via e un razboi fara nici-o sansa (pt. Via). Poate la HP singurul lucru care ar merita ar fi monitorul capabil sa afiseze 1280 x 768 (fata de 1024 x 600), insa la 8.9", garantez ca dai in orbul gainilor daca tii pe default dpi.

P.S. Asus EEPC de ce n-ai avut in calcul ? Nu gasesti in uk ?

Later Edit: Ai putea sa te orientezi si spre un UMPC (Ultra Mobile PC) daca nu te intereseaza deloc performanta, ci cat mai mult portabilitatea. In cazul acesta, arunca un ochi la Wibrain (4.8" cu touchscreen in 1024x600, Via 1.2Ghz, 1GB DDR2, tastatura qwerty 50 taste, touchpad, 60GB hdd sau 20GB ssd, wlan, bluetooth, toate astea la 520 grame) sau Flybook HSDPA (8.9" sau 12.1" cu touchscreen Core Duo ULV - ultra low voltage - la 1.06Ghz, diverse configuratii - avand insa un mare avantaj, putand folosi cartela GSM si conexiune 3G - devine practic un mobil imens). Si Sony are alternativa de acest gen (insa mult mai expensive) si se numeste daca nu ma insel Vaio UX (4.5" touchscreen cu 1024x600, cu Core 2 Solo upto 1.2Ghz, 48GB SSD, 1GB ram, si minune, cu Windows Vista pe el - muahahaha). Un Vaio UX are in principiu 550 grame or so si daca nu ma insel stie si de cartela GSM (nu sunt sigur, asa ceva am avut in mana pt. doar 2-3 minute). La ASUS solutia UMPC ar fi la seria R2 (7" touchscreen, fara tastatura, upto 1Ghz Intel Pentium M, hdd upto 80GB, gps). O alternativa ar fi iarasi de la HTC, un telefon/calculator. HTC Shift are 7" touchscreen, 2 procesoare, 2 sisteme de operare (un Windows Mobile pt. telefon si Windows Vista pt. PC). E practic o strutzo camila...

Idei ar fi multe... sunt tone de alternative. Depinde foarte mult de buget si ce doresti sa faci de fapt cu "mini pc-ul". Daca te descurci fara tastatura (touchscreen), daca preferi cu stick sau vrei tastatura qwerty... daca vrei si functii de telefonie, gps, etc... daca vrei sa tina cat mai mult bateria sau vrei cat mai multa mobilitate. Si in plus, tine de gusturi. Bafta in alegere ! Va fi greu, trust me
    Attached Images Attached Images asus_r2.jpg flybook.jpg htc_shift.jpg wibrain.jpg sony_vaio_ux.jpg