Quote Originally Posted by Khan View Post
Plante multe -> intretinere mai multa -> fertilizanti -> toxicitate
Felicitari, ai reusit sa descoperi ca natura este toxica
Come on man, e o concluzie complet eronata. Fertilizantii sunt de fapt micro si macro elemente, toate existente deja in natura (Fe, Mn, B, Cu, Zn, N, etc.). In apa din natura in mod normal exista toate aceste elemente... din pacate apa de la chiuveta este departe de asa ceva. In mare parte datorita clorului excesiv si a retelei invechite (e normal ca pe tevi de cupru de 50 de ani sa se formeze in exces oxizi de cupru and stuff like that).

Poate nu stiai, dar fara ajutorul acestor elemente "toxice" (dupa cum le zici tu) pestii tai ar fi cu burticile in sus. De exp. sulful pentru proteine, fierul pentru sangele pestilor, cobaltul pentru vitamina B (pentru mucoasa pestilor si reducerea stressului), borul pentru tesut, etc...

Tocmai de aceea, la apa de osmoza se folosesc (si se vor folosi intotdeauna daca vrei sa mai traiasca ceva in acel acvariu) acesti "fertilizanti" (micro, macro). Prin urmare, renunta la ideea ca lor le trebuie apa "non-toxica" pentru ca nu e adevarat. Si pestii si plantele au nevoie de toate aceste elemente. Lipsa unuia sau excesul altuia iti vor aduce intotdeauna belele: exces de alge, boli, etc.

Cat despre lumina, daca vrei sa ai plante ok, cred ca va trebui sa te gandesti la a schimba neonul acela. 15W la 55L inseamna 0.27 W/L (desi nu accept in totalitate ideea de W/L, dar nu are rost sa ne complicam cu lumeni si alte nebunii pt. low cost aquariums).Incearca sa ajungi macar la 30W (adauga un neon) daca vrei sa ai plante cu cerinte medii de lumina.

P.S. Am vazut ca te-ai mirat ca ti-au crescut plantele desi nu le-ai "tratat" cu nimic. Well, nici nu se face fertilizare de la inceput. Si asta pentru ca plantele au marea capacitate de inmagazinare. Pentru inceput, ele vor "strange" pe cat mai mult nutrienti posibili... dupa aceea, au nevoie de ajutor.

Bafta cu proiectul !

P.P.S. DeathWings, pe-al tau cand il vedem ? Deja ti-a luat-o inainte Khan