Am testat cam tot ce s-a scris pe aici si nu numai... ideile de aici le veti gasi si pe alte forumuri dintre care cel mai bogat in informatii este e-cigarette-forum (e-cigarette-forum.com • The place for electronic cigarette reviews, news and chat).
Tot cautam un raspuns la intrebarea pe care cei mai multi dintre noi o tot punem: cum putem sa resuscitam un atomizor care incepe sa nu mai aiba randament? Toti am vazut ca indiferent de marca/brand/firma/model dupa o perioada (mica din punctul de vedere al consumatorului ) orice atomizator incepe sa nu mai produca acelasi nivel de abur ca la inceput. Am testat Cola, apa fiarta, apa oxigenata, combinatii de diversi acizi (cel mai utilizat fiind acidul citric), dar si alte combinatii mai periculoase pe care nu le spun pentru ca eu cel putin am cunostintele de baza pentru a nu face gafe "fatale" sa nu spun "letale"... Nimic nu m-a satisfacut astfel incat sa declar in public ca intr-adevar "asta merge". Si totusi... plecand tot de la experienta altora am testat si eu o metoda... care cel putin pana acum m-a facut sa spun ..."si totusi se misca!". Am achizitionat o cuva de spalare cu unde ultrasonice. Nu pot sa spun cu mana pe inima (dupa testele facute pana acum) ca dupa un tratament cu aceasta metoda totul se rezolva, dar ... este pentru prima data cand observ ca intr-adevar atomizoarele functioneaza mult, mult mai bine.
Principiul este destul de simplu: o cuva din otel inox, in care se introduce un lichid (eu am utilizat doar apa) si obiectele de curatat. Un emitator de sunet la frecventa de 42 kHz face ca moleculele de apa sa degaje microbule de gaz care fac un fel de implozie la nivelul de separatie dintre lichid si obiectele din cuva. Acest fenomen face ca obiectele din cuva sa fie 'curatate"... Am testat pe lantisoare de argint, bratari de ceas si... atomizoare.
Pana acum am testat doar pe atomizoare pe care le-am abandonat doar din cauza unui randament scazut. Cand o sa am timp o sa testez pe niste atomizoare "disecate" astfel incat sa vad clar cum are loc acesata curatare... din pacate, dintr-un elan spontan am "curatat" toate atomizoarele "infundate" pe care le aveam...
Cert este ca asta este de departe cea mai eficienta metoda pe care am testat-o pana acum (si nu am utilizat decat apa chioara si doar o singura repriza de ~4min.). Dupa acest tratament in apa din cuva se observau fire de fibra de sticla, flocoane plutind in masa apei, fire din materialul absorbant al cartuselor si o culoare si transparenta diferita a apei. Am reintrodus in circuit 4 atomizoare...
Mai multe detalii gasit pe www.osim.com, produsul este uSonic OS-6001 cumparat de la Diverta. Se pare ca sunt si alte modele/baranduri un pic mai ieftine dar pretul se invarte intre 180-250+ lei

---------- Post added 12-10-2009 at 12:10 AM ----------

Quote Originally Posted by shortafella View Post
pai nu am cum sa il golesc doar sufland in el, caci daca scot mustiucu sau ceva se strica legatura.
eu cxredeam ca asta e problema, ca e prea plin si tot suflam de disperat in el....

acum am pus atomizatoru in alcool cum a zis cineva. il tin 7 8 ore apoi il las peste noapte la uscat
daca nici asa nu merge il arunc
Un atomizor spalat nu se usuca in mod natural in 7-8 ore. Apa patrunde in spatii mici in care evaporarea naturala nu are loc... Si eu am facut astfel de teste si am observat ca daca lasam un atomizor la uscat "natural" cel putin 1-2 zile, il "udam" cu e-lichid si abia la a 3-a umplere revenea la normal... Pentru o uscare mai rapida am testat uscarea cu uscatorul de par sau lasarea atomizorului pe aragaz intr-o zona ferita de flacara directa dar incalzita...
Dupa o spalare in atomizor ramane lichidul de spalare, nu mai vorbesc de snurul de fire de fibra de sticla pe care este infasurata rezistenta care se incalzeste, care ramane umed si care face ca e-lichidul sa nu ajunga la filament. E-lichidul are componenta astfel incat sa se evapore la ~60 grade fata de apa care se evapora la 100 grade. Filamentul fiind imbibat cu apa, oare cum se va comporta?...