Inchiriere: maximum 30 lei. Rationament subiectiv (de vreme ce obiectiv n-are cum sa fie, depinde exclusiv de costurile intreprinzatorului si marja de profit pe care si-a stabilit-o): in jurul sumei de 40 - 50 lei am acces la o plaja relativ larga de jocuri SH si chiar la unele sigilate. De asemenea, este suma pe care o pot compara asociativ cu ce platesc pentru a vedea un film la un cinematograf de calitate sau cu alte forme de divertisment "cu ora" (nu stiu, bowling, biliard, o seara la disco...you name it)

Buy-back: depinde exclusiv de cat poate oferi intreprinzatorul pentru jocul pe care-l aduc eu. Acesta, daca logica mea e corecta, trebuie sa fie o idee sub pretul pietei pentru a-i permite intreprinzatorului sa-l "ruleze" comercial + costuri raportate la pretul de revanzare. Ex: daca eu aduc sa zicem Dark Sector (nu-i un joc prost, dar nu-l ia nimeni ) eu cred ca nu poti oferi mai mult de 30 - 35 lei pentru el. Asta inseamna ca ar trebui sa platesc 155 lei pentru Uncharted 2. In momentul asta deja ma gandesc ca poate mai strang 35 de lei si mi-l cumpar "pur si simplu". Pentru client devine o afacere daca vine cu PS2-ul + 25 de jocuri si-si poate achizitiona o consola noua, sau macar 5 - 7 titluri abia aparute.

L.E. ideea ca afara "merge" asa ceva doar bazandu-ne pe faptul ca exista magazine care fac asta nu este tocmai corecta... Obiectiv vorbind, cei care fac asta in strainatate (Blockbusters si Gamestop pentru a da doua exemple) isi bazeaza comertul pe alte instrumente, inchirierea si re-vanzarea fiind doua servicii de nisa menite doar sa acopere o plaja mai larga a tipurilor de clienti. Cunosc cel putin doua magazine mici de profil care au inchis, in Italia. Lanturile mari se bazeaza pe alte cifre, pe alt flux de cash pentru a-si mentine activitatea.
Scuze daca m-am intins prea mult, as mai avea multe de dezvoltat pe tema asta, am avut vreo doua experiente personale legate de asa ceva...