Single post: Tigara electronica
-
19-12-2009 23:53 #2064 SP
Junior Member
Salutari tuturor! E primul meu post aici desi va urmaresc cu interes de mai bine de o luna. Am trecut de la 3 pachete / zi winston blue la T.Electronica de aprox 50 de zile. In astea 50 de zile am facut "testul de foc", vaping continuu, verificat lichide, curatat atomizoare, exces de nicotina, metode de curatat noi, montari si demontari, incarcat de n ori pe zi bateriile... etc. Tigara de baza e un T.E.C.C. 510 Titan, versiuena "englezeasca" a Joye 510, Janty Dura, etc. AM 4 atomizoare, 3 baterii manuale , un USB passtrough si un PCC. Nu e prima tigara electronica insa. Am inceput cu un super mini 306 numit acum "mini fogger" de la Janty. Astea fiind zise, trec la treaba si am de gand sa fac un mic jurnal. Dupa placerea initiala si senzatia de "FOARTE TARE" a fumului din cartusele de 18, am inceput sa rulez atomizoarele in speranta ca o sa ma obisnuiesc cu taria nicotinei pe care in vechea tigara nu o simtisem niciodata desi fumam marlboro de 24 -cartuse umplute de fabrica- . Lichidul de start a fost Totally Wicked >Tobacco< de 18 cred ("MED") alaturi de Eco Pure >Mild< High. va spun astea pentru a intelege mai bine ce a urmat. In primul rand, dupa aproximativ o saptamana de fumat continuu (rar lasam etigara din mana), gustul nu a mai fost ce era, taria nu se mai simtea de loc, ba mai mult de multe ori iesea fum si nu simteam nimic, parca vaporizam apa distilata. Asta a fost primul episod. Al doilea a aparut cand atomizoarele au inceput sa se incinga si cantitatea de vapori inhalata devenea tot mai mica. Comparativ cu un atomizor nou pe care nu il simteai in mana, dupa o saptamana si jumatate, acestea deveneau greu de tinut intre degete. Am testat comparativ cu un atomizor cumparat recent si am observat ca nu trag mai mult timp din tigara ci cam la fel 2-3 sec buton apasat insa cele vechi se incingeau ca naiba. Dupa lipsa de gust a primei etape, am comandat lichid Dekang care este excelent ca aroma si intensitate. Red Bull a fost alegerea. Am lasat vechile atomizoare la scurs pe servetel peste noapte pt a nu contamina gustul noului lichid. Rezultatele au impartit atomizoarele in 2 : bune si .. "gunoaie". A 2-a categorie a devenit subiectul mai multor experimente de curatare folosind diverse chimicale. in mare metoda care a dat cele mai bune rezultate a fost fierberea atomizorului in apa distilata. Insa nu a avut acelasi efect la toate atomizoarele. Am aplicat si metoda paiului taiat si plasat in cartushe pentru a facilita curgerea de lichid. Ce mai, am stat nopti in sir pe forum-uri din afara tarii cautand o solutie. Biroul meu de acasa s-a transformat intr-un laborator de chimie si dezmembrari, plin de sticlute, pensete, baterii, servetele si siringi. Nu zic ca nu imi place ba dimpotriva frustrarile date de inconsistenta performantelor tigarii mele m-au facut sa schimb prostul obicei de a fuma tutun in mestereala asta continua pt a imbunatatii Etigara. Per ansamblu concluzia finala e ca un atomizor tine ~ 40 ml de lichid. Chiar daca dupa aceasta perioada mai scoate vapori, performantele lui sunt degradate dincolo de nivelul la care curatarea ar mai produce vreun efect notabil. Cred ca asta e limita impusa de producatori si aplicand tot felul de metode de curatare am vazut si care e punctul lor slab. Este vorba de "parul de cal" care duce lichidul de pe puntea atomizorului, spre rezistenta. Totul se reduce la costuri bineinteles. Ar putea face un atomizor la fel de rezistent ca si vechile Zippo pe care dupa atatia ani le incarcam si isi faceau treaba? Probabil ca da. Incorporarea unui vaporizor ultrasonic intr-un device ceva mai mare ar fi o posibila cale zic eu. Pretul de 40 lei pt un atomizor care functioneaza corect o saptamana e inca sub nivelul a ce scoteam din buzunar pt tigarile clasice insa faptul ca stau in provincie si trebuie sa platesc 20-30 lei pt fiecare mic colet comandat ma face sa fiu mai "zgarcit" si sa caut in continuare metode de revigorare sau intretinere eficienta a atomizoarelor. Cu asta inchei si imi cer scuze pt eventualele inerente greseli de tastare.
---------- Post added 19-12-2009 at 10:56 PM ----------
As vrea sa adaug o intrebare celor care folosesc passtrough USB pt 510. Si la voi volumul de vapori produs e mai mic pe passtrough decat pe o baterie normala? La mine dupa primele 2 zile am inceput sa simt o diferenta majora fata de fumatul cu bateria tigarii care era mult mai placut ca si cantitate de vapori.