si daca il declara ca Gift nu iti mai ia vama deloc ? chiar daca e un PS3 ?

eu stiu ca se plateste taxa vamale pentru orice produs care are valoarea mai mare de 45$ indiferent daca e trimis ca gift sau nu.

uite si ce zice ANV

http://www.customs.ro/ro/calatori/bu...in-colete.aspx

B. Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.
�n cazul �n care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.

deci daca e sub 150 nu platesti, daca depaseste esti la mana vamesului. nu conteaza ca este trimis ca Gift. el are dreptul sa deschida coletul si sa se uite in el.

eu nu stiu exact. m-am uitat doar ce zice in lege. n-am primit pana acum decat un ceas la care am platit 83 de lei ceasul avand valoare declarata 99$ si mai era transportul de 14,9$. tipa de la vama mi-a zis ca putea sa scrie GIFT pe colet degeaba ca ea se uita vede ceas si mi-l taxeaza dupa grila. totusi ceasul era sub 150 de euro deci dupa lege trebuia sa ma iau cu ea in gura. data care vine ma duc cu legea tiparita