Single post: Ce ne-am cumparat azi - console
-
04-06-2010 11:22 #6154 SP
Mad Collector
Man e vorba de cifre nu e vorba de ignoranta aici (sincer nu ma plateste nimeni de la apple sau alta companie producatoare de jocuri/console) - pur si simplu nintendo a pierdut in fata lui apple ~ 20 % din piata - au cazut multe capete cand s-au afisat cifrele crede'ma pe cuvant. Daca in 2004-2007 piata a fost dominata de console nintendo si singurii care se zbateau erau cei de la Sony, in anul 2008 nintendo(si sony) au pierdut 5% in fata celor de la Apple, urmand ca in 2009 acest procent sa ajunga la 20 %.(sunt curios cum o sa arate cifrele din 2010 - pentru ca suntem la jumateatea anului si deja iphone a vandut cat in 2009 plus faptul ca pe langa apple os de pe iphone a mai aparut si android) Pe cifre la sf lui 2008 nintendo avea un install base de 96 mil cosole (ds) iar cei de la apple 12 mil iphone uri. Per total de 8 ori mai multe console si de 12 ori mai multa piata (totul era OK), Insa in 2009 Nintendo avea 125 mil unitati si Apple 32 mil unitati. Adica de 4 ori mai multe unitati pentru Nintendo insa de doar 3 ori mai mult procent din piata de soft (sau revenue/profit). Cine nu observa schimbarea de valori sa-mi spuna ca ii desenez
Creasterea celor de la Apple este exponentiala (cam cum a fost cresterea celor de la Nintendo in primii ani de viata - respectiv -> in 3 ani Apple are installbase de 51 mil de unitati si nintendo are 130 mil unitati - in 6 ani) Nintendo avea dupa 3 ani de la lansare 53 mil unitati vandute (sper ca si aici se vede o concordanta). Marele avantaj in ziua de azi al celor de la Apple este ca ei concureaza pe o piata cu 2 platforme (cea de la Sony si cea de la Nintendo) si pe un alt segment unde sunt zeci de producatori (telefonia mobila) pe cand cei de la nintendo au avut mereu 1 singur oponent (Sony) ... acum au 2 - sa vedem 3DS ul 
Sper ca povestea mea sa fie destul de inteligibila si va rog sa nu continuam offtopic - putem discuta ori pe alt thread - pentru cine e pasionat de cifre si de detalii / grafice si alte prostii de genul.