Single post: Ce va place si nu va place la jocurile din ziua de azi
-
Senior Member
Unul din jocurile pe care le-am rejucat (nu sunt multe) este Max Payne. Asta pentru ca puteai incerca toate nivelele din nou cu dificultate mai mare, cu time limit sau cu numar limitat de save-uri pe nivel.
Desi era acelasi joc si stiam ce se intampla.. motivul pentru care il rejucam nu era altul decat un challenge mai ridicat.
Taw din punctul meu de vedere SP si MP sunt ca merele si perele. Poti sa ai alergie la una din ele sau sa te infrupti din amandoua.
Si totusi si perele pot fi de specii diferite. Tu recurgi la MP pentru challenge, altii pentru fun.
Imi place sa joc Lost Planet in MP pentru ca ma intalnesc mereu cu aceeasi oameni. Daca vreau sa-i provoc la o demonstratie de superioritate ii invit la un joc de sah unde este foarte improbabil sa-mi apara un ranjet in coltul gurii in momentul jocului.
Sa nu uitam si de jocurile care au MP cooperativ si tot impotriva calculatorului sunt. Sa inteleg ca tu dispretuiesti categoria asta de jocuri pentru ca deh.. nu e de ajuns ca te prostesti tu jucand jocul, iti mai iei si un prieten cu tine si va prostiti impreuna in fata unui AI mediocru? Sau e FUN cooperarea in sine... impotriva calculatorului? Army of Two de exemplu.
Motivul pentru care rejoci un joc difera de la un om la altul. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i blamam pe cei care sunt de o parere contrara.
Pana la urma nu inteleg de unde apare agresivitatea in posturile de mai sus.
Nu e ca si cum daca Taw e mai dur, DonAdryan nu mai baga niciodata discul de la MGS in consola sau invers.. Taw sa apuce sa rejoace un joc.
@Xristina
Prin casual inteleg aberatia care se intampla de exemplu cu Prince of Persia. Un joc in care nu ai cum sa mori. Parca aveai o alta satisfactie atunci cand dupa ce rupeai controlleru 3 ore sa treci de o scena iti reusea intr-un final.
Insa acum tendinta e casual... in sensul ca nu vor sa mai frustreze jucatorul si sa-i ofere o fluiditate.
Nu mai e challenging sa joci un joc, e challenge sa-l joci pana la capat. Ninja Gaiden e mana cereasca fata de noul "Prince of Persia".
Casual e la urma urmei si FarCry 2. Nu e un joc pe care l-ai pus si nu mai poti da drumul la gamepad din mana. N-ai cum sa mori.. totul e fluid... te joci 2 ore (cu floricele in dreapta pentru ca la ce distante ai de parcurs iti mai trebuie o activitate), inchizi consola si te culci.
In concluzie, vorbeam de casual ca fenomen ce se infiltreaza in titlurile cu pretentii nu de industria casual care e o Marie cu alta palarie (jocuri pe mobile, browser games, flash games, Wii).