Daca te uiti la help, la un cover letter, o sa vezi ca iti dau niste sfaturi foarte relative. Din ce am observat eu, nu trebuie sa fie foarte stufoase. Eu folosesc patternul acesta: daca imi cer "mostre de lucru", las alea sa vorbeasca pentru mine. Daca nu, atunci scrii o chestie pseudo-narcisista, repetind cuvintele lor. Ideea e sa nu exagerezi. Oricum, aveti grija sa fie scrise perfect gramatical si sa pastrati un stil formal, usor business. Drept introducere, intotdeauna, folosesc un "Hello," spun ce am de spus si termin cu "Yours sincerely," apoi te semnezi pe rindul urmator. Toata treaba asta depinde si de tipul de angajator: daca merg spre creative writing, atunci insisti pe rigurozitate lingvistica, daca merg pe matematica/business/marketing/internet/php si alte limbaje de programare, introduci foarte subtil diplome/certificate/studii. Incearca sa fii cit mai riguros in a da referinte. Oricum, cover letter-ul este numai primul pas - lucrurile pe care sa insisti sunt testele si un feedback cit mai pozitiv. Eu am inceput de trei saptamani si am facut deja 7 teste, toate cu note peste 4. La doua din ele, sunt printre primii 10%, respectiv 20%. E bine sa ai un test foarte greu trecut cu brio - la creative writing, de exemplu, Chicago Writing Style - pe asta am reusit sa il iau cu 3,90, dar sunt printre primii 10%. In urmatoarea luna, cind o sa pot, vreau sa scot cel putin first 20% la toate testele. Din experienta, am aplicat la un job bine platit, teoretic aveam all the requirements, dar mi-au respins cererea, ca nu aveam atunci cine stie ce teste. Baftttaaa!

---------- Post added 02-07-2010 at 05:04 PM ----------

a propos...va recomand si Freelancer.com | Online Jobs | Freelance Employment | Outsourcing Services | Programmers | Web Design | Freelancers same business - mai multe proiecte, unele chiar f bine platite