Quote Originally Posted by Donely View Post
Dupa 7 seara nu mai manca nimic comandante.
Asta cu orele se bazeaza fix pe genul acela de dieta care mi se pare prea simplist. Adica, ei spun ca daca mananci seara de 1000 de calorii si nu ai activitate pentru a le da jos, cele 1000 de calorii se vor depune in grasimi. Nu este adevarat. Daca mancarea respectiva este cu IG mic, nu este nicio problema.
Nu te ridica de la masa satul.
Asta este o vorba veche din popor. Insa oamenii castiga in greutate nu din cauza ca ar manca mult, ci din cauza ca mananca alimentele gresite, in combinatii gresite, gatite gresit. Uita-te cel mai bine la persoanele obeze. O sa vezi ca de obicei acestea nu mananca mai multe alimente cu calorii decat oamenii slabi. Din diverse studii a rezultat faptul ca diferenta la ratiile calorile ale obezilor si celor slabi sunt de obicei nesemnificative.
Fara alcool si manaca putin si des.
Cu alcoolul e un pic mai complicat. Daca bei bere care contine maltoza, atunci e grav ! Si daca o faci inainte de masa, e si mai grav (alcoolul produce energie care este folosita cu usurinta de catre organism, iar pe stomacul gol corpul nu isi foloseste rezervele de grasime ca pe o sursa de energie, ci foloseste in schimb... alcoolul). Beti dupa ce ati mancat... insa moderat (un pahar de vin sau sampanie), si nu o sa fie probleme. Si berea la fel, dupa masa, moderat.

---------- Post added 18-08-2010 at 02:43 PM ----------

Quote Originally Posted by Dudel View Post
Muschii ajuta mult. Cu cat ai mai multi muschi cu atat arzi mai repede caloriile, deci, pe langa dieta incearca si sa-ti faci un program de abdomene+flotari(astea is cele mai usoare chestii de facut in casa).
Chiar daca incepi cu serii de cate 5 flotari, satisfactia ii garantata cand ajungi la 50 .
Ai dreptate... insa pt. cei care s-au lasat de mult de facut muschi si care probabil ca nu mai pot sau nu mai au timp... e suficient sa manance sanatos. Si repet, nu merg pe ideea cu caloriile, pentru ca il consider un mod gresit de a vedea lucrurile.
Quote Originally Posted by Dudel View Post
Inca un sfat. Sigur si tu mananci de multe ori din lipsa de ocupatie sau ca sa ai ceva in mana. Inlocuieste chestiile alea cu un mar.
Dap, ai dreptate. Acestea sunte "gustarile" intre mese. Orice din tabelul cu IG mic poate fi consumat intre mese fara probleme. Eu de exp. nu mai mancam fructe de cand cu atatea Snickers si Mars si alte nebunii. De cand am luat o pauza la dulciuri, mi se par delicioase merele