DeathWings: poate ai elemente care decicleaza acvariul, sau nu ai colonii de bacterii in filtru. Coloniile de bacterii ajuta la limpezirea apei prin "distrugerea" micro-organismelor (acelea albicioase, care se pot observa si in acvariul meu) ce incetoseaza apa. Totodata, verifica nu care cumva sa fie colmatat filtrul (prea multa mizerie - daca e filtru destept, poti inlocui o parte din bureti, etc.) Daca faci asta, adauga si un Bactozym de la Tetra sau FilterStart de la JBL, pentru ca acelea ajuta/detin colonii de bacterii.

Referitor la filtru, ar fi chiar bine sa pui un filtru "overpowered". De exp. daca ai acvariu de 100L, pune un filtru extern/intern pentru 200-300L (la care sa poti sa reglezi puterea de evacuare a apei). Asta pentru ca oricum in timp le scade puterea de filtrare.

Referitor la pompa de aer, piatra bolborositoare, sa stii ca la mine nu are decat element de decor. Da, mai oxigeneaza apa, dar e complet nefolositoare atunci cand ai deja filtre ok.

Acum, mai poate fi si problema data de alge verzi. Pentru care fie incepi tratamente (dar cu grija, ca poti omora pestiucii) fie achizitionezi un sterilizator UV (legat la o pompa de apa sau la un filtru extern). Filtru care distruge algele verzi si alte micro-organisme nocive. Din pacate, aceste sterilizatoare UV distrug totodata si Fe (fierul) din apa, si asta pentru un acvariu plantat inseamna extra nutrienti cu Fe.

Te asteptam la anul. Multumim pentru urari, si asteptam poze cu acvariul