Exces de credinţă

Auzim mereu replicile standard: "rom�nul e leneş", "rom�nul e hoţ", �nsă nu auzim niciodată "rom�nul e credincios".

Oare de ce? Chiar mă mir. Analiz�nd istoria acestui popor trag concluzia că credinţa e tocmai baza fiinţei sale.
- Crede că "Merge şi-aşa", deci mediocritatea e un ţel onorabil.
- Crede că "Doamne-ajută", deci nu trebe să se chinuie la r�ndul său; nu trebe să pună osul.
- Crede că "Iartă Dumnezo'", deci nu �şi face prea mari griji dacă mai ciupeşte de unde poate. Se spovedeşte oricum, sau se poate spovedi nevasta pentru el că e suficient de bisericoasă, superstiţioasă şi supusă pentru am�ndoi.

Ajungem acum la partea politică:
- I-a crezut pe toţi voievozii şi şi-a trimis fii să moară �n războaiele lor cu crucea �nainte, rugăciuni pe buze şi lacrimi �n ochi.
- L-a crezut pe Bălcescu şi pe paşoptişti care i-au spus că istoria sa este cea mai măreaţă dintre toate şi nu mai are ce �nvăţa de la occidentali.
- I-a crezut pe cei din "Monstruoasa Coaliţie" c�nd l-au dat jos pe Cuza, cel ce a extirpat cancerul Rom�niei prin secularizarea averilor mănăstireşti şi au adus un conducător de import dar cu pedigree şi banner-ul "Nihil sine Deo". (PS: �n general Carol I a fost net superior oricărui domn sau voievod ce l-a precedat).
- I-a crezut pe unii Legionari c�nd i-au spus că sufletul său e Ortodox din naştere, �n ciuda faptului că realizările Ortodoxiei nu se compară proporţional cu cele ale Bisericii Rom�ne Unite, ce a adus rom�nii din Transilvania la standarde europene dpdv. cultural, pt. o perioadă.
- I-a crezut pe Comunişti c�nd au �ndeplinit visul acelor Legionari (ironic!), elimin�nd practic din plaja religioasă a naţiunii orice altă religie �n afară de BOR.

- �i crede �n continuare pe preoţi cand �i spun că mai are nevoie de biserici (da! şi mai multe! c�t mai multe!) sau chiar de un Turn Babel al M�ntuirii Neamului.
- Crede �n continuare că: "pe primul loc oamenii", "jos mafia, sus patria", "să trăiţi bine" şi alte manele populiste.
- Crede �n leacuri băbeşti (fie că-s de la noi sau importate din cultura New Age. Vezi: medicina alternativă).
- Crede �n toţi profeţii şi �n toate zvonurile (mă uit aici fix �n ochii audienţei OTV. Ştiu ei de ce.)

Rom�nul e cu adevărat credincios!*
(sursa tlp.ro)