Single post: Castlevania - The Story behind the vampire killer

  1. #1 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar

    Castlevania - The Story behind the vampire killer

    Avand in vedere ca luna viitoare o sa apara noul joc din seria Castlevania intitulat Lords of Shadow voi incerca sa va prezint o mica istorie a seriei.

    Partea I - Castlevania si Castlevania II: Simon's Quest:

    Totul a inceput in 1986 cand Konami (firma producatoare) a creeat primul joc intitulat Akumajo Dracula (Devil's Castle Dracula) pentru Famicom Disc System (systemul cu discuri similare cu cele floppy pentru Famicom) si pentru MSX 2 (home computer foarte indragit de Konami, folosit de acestia si pentru lansarea altor jocuri de succes precum Metal Gear 2, Snatcher etc) si a fost exclusiv pentru Japonia.

    Pe consola a fost portat in 1987 in USA (1988 in Europa) - pe consola NES - sub titlul Castlevania - perioada in care a fost lansat a fost perfecta pentru ca NES ul domina piata de jocuri video. Castlevania a fost un succes imediat si a devenit un "clasic" instantaneu. Jocul este destul de liniar fiind compus de 6 nivele. Urmareste povestea lui Simon Belmont luptandu-se cu cei 6 bosi (la finalul fiecarui nivel) un liliac vampir urias, Meduza, mumii, monstrul Frankenstein si Igor, Grim Ripper (extrem de dificial) si evident Dracula (care are 2 forme) - folosind cele 2 atacuri, utilizand butonul B - faimosul bici (care poate fi upgradat) si apasand butonul "sus" + "B" o arma-secundara care poate fi descoperita atacand "lumanarile/candelabrele" din joc - acesta arma se alimenteaza cu inimi - care sunt descoperite intr'un mod similar. Jucatorul poate purta o singura arma-secundara la un moment definit. Jocul este foarte iubit de fanii seriei, Simon fiind considerat cel mai faimos membru al "clanului" Belmont.

    Desi multi publisheri erau fericiti daca obtineau macar un succes pe platforma NES, Konami a riscat (dupa succesul lui Castlevania) si a decis sa lanseze o continuare intitulata (sugestiv) Simon's Quest (Castlevania II) - aceasta continua primul joc si povestea lui Simon Belmont insa structura jocului difera, nu mai sunt nivele separate ci o harta a Transilvaniei pe care jucatorul o strabate cautand partile "imprastiate" a lui Dracula. Evident acest joc a aparut initial in Japonia (1987) sub numele de "Dracula II: Noroi No Fuuin" (The Cursed Seal - Sigiliul Blestemat) tot pe Famicom disk system, fiind insa lansat aproape simultan si in vest (USA si Europa - in 1988). Jocul poate fi caracterizat ca fiind parte-RPG, deoarece permite cumpararea de iteme si discutii cu personaje din orasele prin care trece Simon (plus un sistem rudimentar de experienta) si parte-platformer, pentru ca se continua alergatura (dupa partile din corpul lui Dracula) pe harta pentru a rezolva misterele jocului. Cea mai mare inovatie este probabil alternanta zi-noapte, odata cu aceasta se schimba si numarul de monstrii si rezistenta acestora (ziua sunt mai usor de invins, noaptea mai greu).

    continuare in partea a II-a ...
    Attached Images Attached Images castlevania.jpg castlevania_nes_screenshot1.jpg castlevania_nes_screenshot2.jpg castlevania-ii-simon-s-quest-1.jpg castlevania_2_nes_screenshot1.jpg castlevania_2_nes_screenshot2.jpg