Salut,
Ca nou venit, as dori sa incep prin a-i felicita pe cei care se ocupa de acest forum si, in special, pe cel care a avut idea (acum aproape doi ani!!!) de a initia acest offtopic. Parcurgerea celor 183 de pagini a fost un exercitiu interesant, un fel de mini-mini-istoric al ET la noi. Aceasta, bineinteles, suplimentar fata de partea pragmatica a continutului.
Revenind la topic, adica la offtopic, eu sunt incepator in materie de ET, dar, din pacate, nu si in materie de fumat. In cei 35+ de ani de viciu, am incercat cam tot ce se poate incerca in materie de fumat (tigarete autohtone si straine, tigari, trabuce, pipa), inclusiv sa ma las de 2-3 ori, fara a depasi o medie de un pachet pe zi. Plus nicoret, plasturi si alte ajuvante...
Din aceea am privit cu scepticism ET-ul. Dar am considerat ca merita sa incerc, din motivele pe care, sunt sigur, le cunoasteti...Apropo, eu as mai adauga unul: calitatea execrabila a tigaretelor care se gasesc pe piata. Cine a fumat tigari americane, cubaneze, sau chiar chinezesti "de export", stie ce spun. Ca sa nu mai vorbim de pipa...
Asa ca in urma cu aproape o luna am achizitionat un DSE 901 si un Joye 510... si am fumat ultima mea tigareta clasica. Interesant este ca nici nu am mai simtit nevoia, de unde deduc ca ET-ul isi face treaba, fizic si psihic. Sa speram ca si ce se spune despre partea cu sanatatea este adevarat...
Despre ET-uri ce sa va zic? Oarecum contrar celor spuse aici, mie mi-a placut mai mult DSE 901, furnizeaza vapori mai "uscati". 510 e mai "umeda" si lasa mai mult lichid in atomizor, dar nu stiu daca asta e ceva tipic sau de conjuctura. Problema principala ramane, la ambele, acumulatorul. E prea mic. Si asta nu numai din cauza incarcatului la intervale scurte de timp (eu "consum cam patru acumulatoare pe zi, minim, ceea ce e enervant si costisitor). Acumulatorul lucreaza intr-un regim foarte prost. Un atomizor de aprox. 4 ohmi, la o tensiune de 3.7 volti inseamna cam 700-800 mA. Pentru un acumulator de 180 mA este prea mult, atat din punct de vedere al fiabilitatii, cat mai ales din punct de vedere al tensiunii furnizate. Aceast va scadea forte repede, si va reduce puterea si, implicit, temperatura filamentului foarte mult (puterea scade cu patratul tensiunii). Din acest motiv functionarea "de calitate" a filamentului e scurta.
Ca lichide, am folosit numai DEKANG, (PG, VG si PEG), diverse arome si PEG mi s-a parut cel mai bun. Apropo VG-ul si PEG-ul le-am cumparat de la o firma din Bucuresti, care avea un pret mai mic (9,9 lei 10ml). Par originale, conform descrierilor de aici de pe form, ca si consistenta si ambalaj. Ceea ce mi se pare curios este ca etichetele sunt in limba romana. Stie cineva cum e posibil asa ceva? Banuiesc ca recunoasteti firma in chestiune, e usor de gasit pe net, iar pretul "sare" in ochi. Cele PG, luate de la alta firma, erau in engleza.
La acest moment, ma gandesc sa trec la eGO, ca sa rezolv problema cu acumulatoarele. Asa ca, daca cunoasteti un furnizor din Bucuresti care sa ofere produsul original la un pret rezonabil, v-as ramane recunoscator.
E-vaporare placuta!

---------- Post added 03-10-2010 at 06:53 PM ----------

Apropo de Vapers Club. E o idee, dar din pacate nu pot intra, nu se pot face conturi noi...Iar pe vapersforum nu este dat si un pret....

---------- Post added 03-10-2010 at 06:56 PM ----------

Si apropo, ce inseamna atomizor conic? Mai poate folosi atomizorul de la 510?