Quote Originally Posted by efix View Post
Un lucru este cert momentan nu prea se merita sa cumperi jocuri din Romania, mai ales pe cele noi deoarece au un pret prea mare. In strainatate vad ca lucrurile stau altfel, jocurile noi sunt mai eftine ca la noi plus ca exista destul de multe centre cu jocuri uzate iar acestea se prezinta foarte bine Eu cred ca o scadere a preturilor jocurilor din partea fiecarei companii este foarte bine venita, nu toti ne permitem sa dam miloane pe jocuri atat pe cele de console cat si pe cele de pc. Prin scaderea preturilor vor fi vanzari mai multe si dece nu o scadere a pirateriei.
Quote Originally Posted by RaverX View Post

100% de acord. In Romania preturile sunt mult mai mari si raman asa la infinit. Am mai zis mai demult - cautam UT3 (era deja la vreun an jumate de la aparitie) - l-am vazut in Carrefour la un pret urias - 189 lei sau 219 lei, nu mai stiu exact, oricum - pe la 200 lei. M-am uitat un pic pe net si l-am vazut in 2 editii : normal (ca si in Carrefour) la 5 lire si Collector's la 10 lire. N-am ezitat nici macar o secunda si am comandat instant versiunea Collector's.

Cum naiba zavvi, thehut, game.co.uk pot avea TOT TIMPUL promotii super - reduceri de la 50-60 lire la 14-19 lire. Si la jocuri beton si recent aparute. In timp ce la noi apare jocul la 200-300 lei si asa ramane pana dispare de pe raft. Singura promotie cat de cat ok a fost asta de la Altex cu jocuri la 29.9 lei. Frumos, dar prea slab...

Asta legat de preturile din magazine.

Iar legat de preturile SH...ce pot sa zic - am mai zis-o deja - mult prea multi bisnitari si useri care cred ca jocul lor SH valoreaza cu 2-3% mai putin ca si ala sigilat din magazin. Penibil. Daca ma uit pe ebay raman masca si acum - pai acolo userii isi vand jocurile la 2-3 lire sau chiar mai putin. La noi userii tin la pret pana in panzele albe. Asta e - mentalitatea se schimba greu.
In UK preturile sunt mici pentru ca jocurile au alta vanzare acolo. Numai in UK se vand uneori peste 1-2 milioane de exemplare (Black Ops e un exemplu recent), pe cand in Romania se vand 1K bucati? Nu stiu ce vanzari exista in Romania, dar suntem foarte departe de ce au ei. In al doilea rand sa comparam preturile cu pietele apropiate noua. In Austria un joc costa 60EUR (adica peste 240ron, eu am cumparat de la Gameshop jocuri cu pret mai mic de 200ron, si am vazut in oferta lor destule jocuri la pret decent), in Grecia/Ungaria la fel (desi n-am intrat in prea multe magazine, Italia/Spania au preturi asemanatoare, in Turcia un joc (de PS3) costa intre 250-300ron. Nu avem deloc preturi mari, nu stiu din ce tara poti cumpara CoD MW2 Prestige la sub 300ron (cat a fost pe GS), Mafia 2 la 170ron, AC: Brotherhood la 180ron etc. Preturile la pre-order sunt foarte bune in unele cazuri, iar in ultimul timp (mai mult de un an) au aparut oferte incredibile: MW2 Prestige; Bad Company si alte titluri EA la 50ron si exemplele pot continua.