Quote Originally Posted by erik95 View Post
Trebuie sa recunosc ca nu m-am uitat foarte atent la produsele alimentare, dar transportul este destul de scump (daca ai abonament nu, dar altfel e scump, cred ca mai scump decat in Romania - spun cred pentru ca nu folosesc transportul in comun).
Bine faci. Daca ai folosi transportul in comun la noi ai vedea si ca e foarte scump pentru ce ofera. Nici eu nu-l folosesc, dar stiu cum e din mai multe relatari si din observatii. Si nu e ieftin deloc - un bilet pentru doua calatorii costa 3.5 lei.

Dincolo chiar n-am idee cat costa transportul in comun, dar alimentele stiu SIGUR ca sunt mai ieftine. Si retine - mai ieftine ca si pret si mai bune ca si calitate. Fara sa punem la socoteala cat e salariul acolo si cat e aici. Daca-l punem si ala in balanta...

Quote Originally Posted by erik95 View Post
Iar legat de preturile consolelor... mai e ceva de spus, tu ai spus UK/US, sunt piete foarte mari/importante care nu se pot compara cu Romania.
De acord. Dar mai e ceva de spus : mentalitatea e cea care face piata aia mare. Magazinele de acolo prefera sa atraga clientii cu preturi bune, sa vanda mult si cu profit mic. La noi patronii sunt nesatui, pun adausuri uriase. Si te rog sa nu ma insulti cu dume ca profitul e mic. Am lucrat in prea multe firme in Romania (de la magazine mici pana la corporatii multinationale) si stiu prea bine cat e adausul aici.

Iar mentalitatea asta o au si userii - am mai zis asta mai demult. Doua probleme mari :
-userii de la noi (majoritatea) tin la un pret aberant la produsele SH (foarte apropiat de cel de magazin)
-userii de la noi sunt FOARTE comozi si "smecheri" - am incercat de foarte multe ori sa cumpar jocuri/placi video/etc de la useri din Bucuresti - produse de la 20 lei pana la sute de lei.

Stii de ce m-am lovit ? Foarte multi nu trimiteau, desi eram dispus sa platesc in avans. Stii care era una din motivatii ? "Frate, nu ma complic pentru 50 lei". Am ramas cu un gust amar. Ce e asa complicat sa invelesti un joc sau o placa video intr-un burete si sa o pui intr-o cutie de carton, sa completezi un formular si s-o lasi la posta ?

Am cumparat de pe ebay produse la 1 euro cu shipping mai mare (2-3 euro - foarte mic shipping totusi). Gandeste-te cat e 1 euro la ei. UN EURO. Ca si la noi e un nimic, sub 5 lei - la ei e ceva de genul ca si la noi 1 leu, poate si mai putin. Si userii mi-au trimis jocul din UK si mi-au MULTUMIT pentru ca am cumparat jocul. Pai la noi sa-i cer unuia sa-mi trimita un joc cu 5 lei (nici nu zic de 1 leu) cred ca m-ar fi injurat de mama.