multumesc de raspuns MonkY ! am mai remarcat o chestiune care mai devreme sau mai tarziu ar putea duce la serioase economii : e vorba despre buretelul ala din cartus (sau din patron cum apare pe anumite siteuri) - oare ala n-ar putea fi schimbat atunci cand asa cum spunea Q : "nu mai este capabil sa absoarba lichidul ori cind nu mai interactioneaza cum trebuie cu resoul (atomizor - denumire la moda)" ?
Faza e ca dupa cateva utilizari noi suntem nevoiti sa aruncam cartusul (carcasa de plastic in care e fixat buretelul) ceea ce pare stupid din doua motive :
1. practic noi aruncam plasticul asta si pana la urma daca stam sa adunam cantitatea de plastic pe care o rejectam anual fumatul asta cu e-tig e de nu stiu cate ori mai poluant decat tigarea clasica ( macar filtrul/chistocul de la aia e biodegradabil).
2. costurile ar fi mult mai mici, adica daca luam ca reper pretul de 2,5 ron pentru un cartus, sunt convins ca plasticul ala da mare parte din pret.
Concluzie : cred ca daca am gasi o modalitate de a inlocui buretelul din cartus cu un material asemanator am impusca doi iepuri dintr-un foc (dintre care unul destul de scump).