Quote Originally Posted by MSlv View Post
a fost bine cat a durat, si oricum a durat mult prea mult sa se intample ce era inevitabil. Sa speram ca ps4 va rezista si mai mult acestui flagel toxic.

pirateria si hack-urile prin jocuri si trofee parca intra la categoria homebrew, nu? Pentru ca in acest moment, cred ca peste 95% din cei care strigau ca ei vor homebrew pe console folosesc cel putin una din cele 2 "murdarii".
Foarte mult pierd cei de la sony si firmele care dezvolta jocuri, deoarece cota parte din fiecare joc vandut intra in buzunarul celor de la sony. Ei defapt nu isi castiga majoritatea banilor din vanzarea de PS3-uri ci din vanzarea de jocuri. Am auzit un zvon interesant de la un prieten (linuxist)... cum... cei de la sony au scos acea optiune de instalare la alte sisteme de operare deoarece multe firme s-au prins de puterea mare de procesare a unui ps3 si in loc sa cumpere calculatoare la un pret enrom, cumparau ps3-uri si le foloseau pe post de pc-uri. Iar asta nu le-a convenit (pe langa alte multe lucuri) deoarece le iesea un profit mult mai mic (ei castigau de pe un ps3 ceva bani, dar mult mai mult castiga din jocurile vandute, iar daca erau folosite ca pc-uri proprietarii nu cumparau jocuri). Sa nu sariti sa imi spuneti ca nu e asa, deoarece acesta ar fi doar un motiv.

Problema care intervine e urmatoarea: scade numarul de jocuri vandute -> scade profitul celor de la sony si producatorilor de jocuri -> scade suma de investitii pentru dezvoltare (acum chiar falimentul sper sa nu fie). Iar de la asta, merg toate in jos. Va fi o reactie in lant (din propria experienta spun aici)

Acum, eu sa fiu sincer... am stat pe jocuri originale.... cam un an, dar pur si simplu nu imi mai permit in ziua de azi. Si ce sa fac? Sa tin consola numai expusa? Am luat un E3. NICIODATA si NICIODATA nu imi voi umbla la trofee ca sa le modific!