Single post: Zvon: Sony nu va mai lansa PS4
-
Banned

Originally Posted by
MonkY
Eu cred ca nu se intelege adevaratul sens al opririi "lucrarilor" pt. PS4. Oamenii de fapt l-au gandit, l-au modelat in ultimii ani... insa au ajuns in punctul in care ceea ce vor ei din punct de vedere hardware ar costa prea mult in momentul de fata. Asteapta ca legea lui Moore (care oricum e depasita) sa-si faca treaba si estimeaza ca in 2012 ceea ce au ei pe hartie sa poata fi si realizabil.
Daca pirateria va lovi PS3-ul din ce in ce mai tare, ma "tem" ca-si vor scoate planurile de la naftalina si vor incerca sa modeleze noua consola pe baza actualelor tehnologii. Care dupa parerea mea e suficienta pentru ca la aceleasi costuri de fabricatie aplicate la PS3, sa puna in cutiuta aceea mica, ceva de cel putin 4 ori mai rapid.
Stim cu totii insa ca Sony se bazeaza pe inovatie... iar simpla dublare sau triplare a performantelor pt. o noua consola nu ar fi deajuns... Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul...
Ceva de genu asta cred si eu, cred ca inca testeaza tot felul de configuratii hardware pentru PS4. Toate zvonurile care iasa pe marginea subiectului sunt povesti. Specificatiile PS3 nu au rasuflat pana la lansare cum nici adevaratele specificatii ale PS4 nu sunt nici pe aproape cu ce are de gand SONY.
Ce va fi absolut cert, SONY vor paria in continuare pe CELL. Probabil unul mai rapid cu mai multe nuclee. Deja au programatori experti in programarea CELL... vor cu siguranta sa foloseasca acest lucru in avantajul lor, nu vor sa repede povestea din 2006 cand nimeni nu stia sa scrie un joc calumea pentru PS3, fiind nevoie de 4 ani pentru a stapani bestia aia de procesor.
Vor ca PS4 sa fie developer friendly. Asta inseamna ca trebuie sa foloseasca toate resursele umane si expertiza dobandita pana acum. Am mare incredere in SONY ca urmatoarea generatie de console va iesi in tandem cu cea de la Microsoft, ca va avea un pret bun de achizitie, ca nu va fi o ieftinatura, ca va fi o consola foarte puternica si cu siguranta, cu un design si o constructie foarte bine puse la punct.
Speculatii pe marginea hardware-ului ptr cei pasionati putem face pana iasa, cred ca nu vom fi nici pe aproape. Tot la capitolul zvonuri, PS4 ar trebui sa includa 2 cell-uri cu 32core fiecare, un cip grafic de la ATI [am inteles ca s-au certat cu nV si nu ii vor mai contracta ptr cipul grafic din PS4] si un cip larabee cu 16 nuclee de la intel ptr fizica. Deh, zvonuri.
Sper ca voi repeta figura cu PS3 si voi achizitiona bestia la lansare
Ce sa zic, o astept cu mare nerabdare. SONY FTW!
Ce as putea tine un pariu, controlerul va ramane aproximativ neschimbat
Si la xbox si la Playstation.
Ce pot iarasi sa spun destul de cert, cativa developeri numind EPIC cu Unreal Engine [4] si Ubisoft au afirmat ca lucreaza la prototipuri de motoare grafice pentru consolele next gen. EPIC a afirmat ca UE4 va iesi pe urmatoarea generatie de console. La fel Crytek cu CryEngine 4. La fel Ubisoft. Ceea ce ma face sa cred ca undeva se stie arhitectura noilor console. In sensul ca se cunoaste tipul de procesor de sistem / grafic. Oamenii cred ca deja au stabilit [si SONY si MS], dom'le xbox va merge pe power PC si gpu grafic pe DirectX, Playstation va merge pe CELL si gpu grafic OpenGL. Mai incolo, sky is the limit. Probabil la PS4 oi vedea si eu Crysis in modul ala "Natural Mode" care cel putin pana acum cica "e scos din joc" pentru ca nu exista hardware capabil sa il ruleze la 30fps.