Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme
-
19-02-2011 20:27 #2589 SP
Member

Originally Posted by
trickz
Donnie Darko (2001)
9.8 / 10 + Jake Gyllenhaal joaca un rol de exceptie.
+ atmosfera calma a filmului.
+ Seth Rogen. Interesanta evolutia de la personaj episodic la personaj principal.
+ povestea dezvoltata incet, linistit. Nu gasesti multe filme care sa acorde timp pentru poveste.
+ finalul.
+ destinul. timpul. filosofia. The Butterfly Effect all over again.
P.S. Cine a vazut filmul, imi puteti confirma daca ati avut impresia ca sunt folosite metafore/ motive biblice?
Nu as zice motive biblice...La urma urmei, e o sinteza intre filosofie, fizica si nebunie...
Avind in vedere ca are ca laitmotiv "ne nastem pentru a muri singuri", preceptele crestine sunt anulate!
P.S. Gindeste-te la episodul cu clasa cu emotiile...As zice ca are un mesaj anti-crestin inainte de toate.
P.P.S. Nimeni nu poate nega ca anumite intrebari s-au pus in leg. cu aceste lucruri, dar eu ma refeream la "mesajul ultim" al filmului. Chiar daca se fac paralelisme, Donnie ramine singur. Chiar si Iepurele, un produs al imaginatiei lui, nu-i apartine. Se trezeste singur, moare singur! Eu l-am vazut ca pe o metafora a acestui lucru...
Foarte proasta alegere de cuvinte din partea mea cu "anti-crestin"! Vroiam a se intelege opus, dar nu intr-un spirit avangardist...
Problema cu sacrificiul pe mine, personal, nu m-a convins. Este usor sa tragem astfel de analogii, in sensul ca sunt universale si putem supra-interpreta dogmatic cind nu e cazul...Oricum, este un film care cere re-vizionari si multa, multa "vegetare"!