Quote Originally Posted by bobocul View Post
Ceva nu se potriveste in ce ai scris. Stiu persoane care fumeaza 3 pachete de tigari pe zi, eu, consum cam 4 ml solutie de 24/ zi si nici unii nu am murit. E ceva gresit in calcul sau in concentratia de nicotina.
Pai doza letala e calculata pentru o persoana de 68 de kg.Aproximativ 1mg/kg.

24*4ml=96 de mg, sau ar fi letala pentru o persoana de 100 de Kg.Cica.

Acum se pune problema altfel: Cand e arsa/vaporizata cam cat la suta din nicotina iti ajunge defapt in sange?

Problema se pune in special daca "o bei". Bea 3 ml de nicotina 24 mg/ml si s-ar putea sa fi pe lumea celalta.Aici vroiam eu sa bat.Tocmai la faptul ca nicaieri/nimeni nu a precizat acest lucru pe ambalaj sau in vreun prospect.

Poate fi ceva gresit si in concetratia de nicotina.Stiu ca unii furnizori iau propyl glycol de la farmacie (10 lei 100 de ml), si reduc concetratia la jumatate sau chiar la o treime din ce ar trebui sa fie normal.Fac chestia asta in special furnizorii care nu acorda factura/bon fiscal.Pana la urma cine naiba sa-i controleze?!
Prin vama daca bagi legal 100 de sticlute 10 ml concentratie 24mg, pai fix aia trebuie sa si vinzi pe acte (tre sa te scazi din stoc cumva)
Si cred ca legal, nu iti da statul voie sa repack nicotina la alta concentratie, chiar si firma fiind.
Nu cred ca furnizorii de elichid si-au facut peste noapte laborator in sediul firmei, cu toate aprobarile de la MS.Ca sa nu mai vb de igiena.

Cat despre calcul, sursa e wikipedia.Nu am facut eu calculul, ori cei care au scris articolul pe wikipedia sunt tare dezinformatii, desi ma cam indoiesc de asta.Cel putin stiu ca acolo articolele sunt verificate dpdv stiitific.