Quote Originally Posted by babulu View Post
Mah nu stiu, eu am stat cu ala de 5400 cateva zile dupa care am trecut la 7200 si am simtit diferenta destul de bine.
Daca tu ai simtit diferenta de 1 secunda (cam asta e in general la majoritatea jocurilor) then you have fine senses
7200rpm Vs. 5400rpm: Does PS3 hard drive speed matter?, Feature Story from GamePro
Based on our tests, the 7200rpm hard drive was ever-so-slightly faster, though only the savviest of PS3 owners will notice the difference...and even then, it's mostly psychological.
P.S. In mod normal, HDD-urile de 7200 RPM ar trebui sa aduca un aport de viteza de cel putin 25%. Din pacate, arhitectura PS3-ului n-a fost gandita pt. asa ceva. Ca dovada, poti pune un SSD si vei observa diferente minore. Asta nu poate duce decat la concluzia ca PS3-ul fie are bottleneck in controllerul SATA, fie introduce extra intreruperi pentru a mentine viteza BluRay-ului... Anyway, daca poate face cineva niste teste mai concludente... e binevenit

---------- Post added 07-04-2011 at 06:17 PM ----------

Ca dovada, aveti aici si niste rezultate cu un SSD in PS3 (SSD-ul respectiv avand un timp de acces de vreo 120 mai rapid, transfer rate de 2-3 ori mai mare decat un HDD de 7200 RPM): PlayStation 3 Solid State Drive Upgrade Report � Updated! - Features at GameSpot
Dupa cum se poate vedea, sunt cazuri in care timpul este identic... ba chiar un caz (GTA4) in care SSD-ul incarca mai lent decat cel de 5400RPM