Eu nu prea am avut probleme cu posta pana acum si sper ca nici nu voi avea
Sa va zic cum stau lucrurile pe la posta, pentru ca am fost si am vazut. Nu vorbesc despre posta care o stiti voi, cea frumoasa cu termopane, tv-uri si ghisee ci despre cea nevazuta, underground.
Stiti cum arata o mina unde lucreaza ortacii? eh... cam asa arata subsolul celui mai mare centru postal din Ploiesti, unde vin si pleaca mii de pachete sau scrisori in fiecare zi. Am avut ocazia sa ajung in acel loc datorita unui coleg de-al meu al carui tata lucreaza acolo. Am fost nevoiti sa il ajutam intr-o zi pentru ca pur si simplu nu mai facea fata! Acolo te trezesti cu ditamai tiru de 20T in curte si apoi trebuie sa te descurci. Inauntru, in subsol ai 2 sine foarte lungi cu 2 vagoane in care trebuie sa incarci marfa si sa o duci pana in capatul celalat unde se face alta munca titanica de aranjare, sortare, completare de documente la lumina unui bec de 20-40w etc. Este o munca foarte grea unde nici macar nu ai conditii de lucru + ca esti platit prost. Lumina ioc(nici nu vezi pe unde calci), murdarie si praf cat cuprinde(doar am specificat ca se lucreaza ca in mina, poate credeti ca glumesc). Am uitat sa specific ca intre tir si vagoane exista 2 etaje pe care deasemenea trebuie sa te plimbi ca un caraus (trebuie conditie fizica tata!). Faza naspa e ca toate acestea se fac de catre un singur om pe tura si sarmanu' iese rupt de acolo! Pentru cei care credeau ca posta insemana o munca de birou la caldurica unde te certi cu toate babele(cum pare la suprafata, in ghiseuri) ii rog daca au ocazia vreodata sa vada si partea nevazuta, unde se desfasoara adevarata munca a Postei Romane! Nici macar nu poate fi vorba de vre-o comparatie cu asa-zisi curieri rapizi, care au conditii excelente de depozitare si transport, fata de veterana Posta Romana...