Quote Originally Posted by emanuel View Post
ce imi displace mie cand vine vorba de modare si piraterie este cum la unii le place sa fie mai catolici decat Papa. Sunt curios cati dintre userii de pe CG nu au dldat niciodata vreun joc, film sau muzica de pe net. Si aici nu ma refer de cand ati scapat la salar.
Dintre cei mai mari, poate va mai amintiti situatia din anii '90 - mai tineti minte magazinele de inchirieri casete video ? cum toate casetele erau niste copii ordinare. Si era chestie legala, societati cu patalama. Apoi cand a inceput sa patrunda netul prin casele noastre - cati dintre noi stiam macar ce inseamna pirateria ? sau ce e legal sau nu ? si care erau variantele ? Posibilitate de cumparaturi online ? vise - tarziu de tot cardurile romanesti au inceput sa fie acceptate in exterior. Iar despre oferta interna, nu are rost sa comentez.
Asta e contextul in care noi am crescut: afara de cazul in care tactu avea BANI, nu aveai alternativa. Asa ca haideti sa nu ne dam mai rotunzi decat e cazul. Plus ca intreaga discutie legata de piraterie & co e mult mai gri decat le place la unii. As reaminti doar ca modatul nu este ilegal (pot sa fac cevreau cu produsul meu) si nici downloadul de continut piratat nu e ilegal (da, stupoare).
din punctul meu de vedere hackerii, piratii, etc au un rol important de jucat in economie - tin in frau companiile producatoare, care altfel ar lua si pielea de pe tine. Credeti ca am mai mare simpatie pt o companie care cere 3 mil. pt un joc ? adica asta inseamna corectitudine ? (pt ca la asta se rezuma toata discutia). Sau cazul nintendo - jocuri ca mario sau zelda, vechi de 4-5 ani, se vand cu 2 mil.
si nu, nu plangeti de mila ca industria sufera, etc, etc - fals, studiile de piata nu au demonstrat asa ceva.

Si da, cumpar jocuri originale, si filme - am o colectie frumusica - si cred ca este bine sa cumperi originalul, dar nu e cazul sa sarim in extrema cealalta. Mi se pare corect sa fiu corect fata de companii atat timp cat si ele sunt corecte fata de mine.
Intradevar ai dreptul sa faci ce vrei tu cu consola ta. Ce nu ai voie sa faci insa este sa iei un produs al altei companii (in cazul de fata firmware-ul oficial sony), sa iti bagi tu p**a in el cum si de cate ori vrei tu si apoi sa dai si altora sa copieze produsul ala cu modificarile tale fara acordul Sony in acest caz. Si din cate am vazut, Sony "nu prea" a fost de acord cu asta. Se numeste furt de proprietate intelectuala si se pedepseste penal in orice stat civilizat din lumea asta. Nu conteaza ca Geohot a permis sau nu piratarea sau pur si simplu a pus alt font in firmware-ul oficial, a modificat ceva ce nu era al lui si la distribuit si altora. Merita sa fie bagat cum spunea cineva pe aici la racoare cu 2-3 negrii in celula sa isi bage si altii "mana" in firmware-ul lui.