Single post: Istoria ta in materie de console (cum ai devenit jucator pe consola)
-
Senior Member
nu-mi vine sa cred ca nu am postat pana acum in acest thread
. mai bine mai tarziu decat niciodata, right
.
prima data cand am luat contact cu fenomenul pe care il numim "jocuri video" a fost, bineintele, pe un PC stravechi de prin '95 cu legendarul "Prince". PC nu era al meu, era al unui prieten de familie, saracul. inainte nu-mi place sa merg la el, nu avea copii asa ca era boring pentru mine (nu uita, aveam prea minunata varsta de 5 ani), insa dupa ce am descoperit "Prince" si "bomberman" mergeam zilnic la el
. din pacate a trebui sa astept destul de mult pana sa-mi iau si eu PC, cam vreo 4 ani. dupa ce a venit si "mosul" la mine cu un calculator (asa ii ziceam pe vremea aia) ultimul racnet am inceput sa prind gustul jocurilor (Fifa 98, Fifa 99, Mortal Kombat 2, 3, starcraft, tarzan, hercules etc.). perioada cu pc a durat pana prin 2001-2002 
tatal meu avea o sifonarie la acea vreme si ce s-a gandit el, hai sa cumparam 2 console si 2 tv, facem o camera separata in sifonarie si ne umplem de bani
(idee imprumutata de la unchiul sau care avea o sala destul de mare cu arcade-uri si PS1). asa ca achizitionat 2 jocuri PS1 si o groaza de jocuri. dupa cum banuiti clientul No1 eram eu, in fiecare zi faceam turnee de takken, pes si tony hawk. oricum am jucat o groaza de jocuri pe PS1 pana prin 2004. atunci am avut norocul sa ma duc intr-o vacanta in SUA de unde m-am intors cu un Xbox
. primea mea consola personala. i loved it. pff... cat timp din viata am pierdut cu xbox-ul
Fifa, Halo 1 si 2, Matrix, Godfather, Black, Forza Motorsport etc.
timpul a trecut si Xbox-ul isi arata varsta, odata cu aparitia noilor console next-gen, am stiut care va fi urmatorul meu vis de indata: Xbox 360. in 2008, de caraciun mai exact, de dimineata sub brad ma astepta un X360. m-am simtit exact ca la 5 ani cand am descoperit "prince"
. 3 saptamani am jucat decat FM si marvel ultimate alliance, pana i-am facut o vizita lui donely :">. intre timp am descoperit consolegames.ro si am invatat o groaza de chestii noi si mai ales un pic din cultura de "gamer". asa ca mi-am pus in cap sa trec pe originale, insa ai mei mi-au zis din start ca nu platesc niciun joc si cum dpdv financiar eram la mana lor, asta e. pana la urma, analizand mai ales piata de SH, m-am decis sa trec pe PS3, nu se putea moda si in acest fel eram obligat sa-mi cumpar originale. cea mai buna decizie, pentru ca am reusit sa incerc jocuri fenomenale si am descoperit ceva nou pentru mine, MP.
anyway in scurta mea istorie de gamer, pot sa recunosc ca m-a influentat destul de mult aceasta comunitate CG.ro si am zis sa dau si eu ceva inapoi, asa ca am inceput sa scriu stiri si sa urmaresc tot ce se petrece in aceasta industrie. sunt un gamer mai atipic, nu am jucat niciodata CS sau starcraft in retea, iar seria mea preferata este Fifa. am terminat destul de multe jocuri, cel putin imo, si regret ca nu am avut un PS2.