Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Console Games - Donatii
-
Admin

Originally Posted by
icebird
Ce draci de hosting aveti de trebuie sa platiti 3000 EUR pe an? Exista si la 100 EUR pe an si foarte bune inca...
De fapt suma este mult mai mare (dar ne-am descurcat si cu ajutorul serviciilor pt. sticky). Incepand de la licente de WHM anuale si terminand cu vBulletin, vBSEO si alte module care sunt comerciale. Pana si playerul video si addonurile de vB sunt produse licentiate. Dar, haideti sa lamurim odata pentru totdeauna, pentru necunoscatori si pizmasi:
Este vorba de un server Intel cu 2 x Xeon E5430 (practic 8 Core-uri) cu 16GB RAM FBDIMM, totul pe platforma Intel (SRVMB SAPELLO "R"), cu un Raid Controller hardware level 5 (128MB cache), sursa redundanta, 6 x HDD-uri de 1TB plus HDD-uri de 10.000 RPM. Marea lui problema ca la o astfel de configuratie (de acum 3 ani), este un 5U. Orice Datacenter (din Romania sau de afara), pe langa bandwith, viteza, redundanta si toate cele, taxeaza "per U". Iar la noi in Romania, cel mai mic pret "per U" este de 50 EUR/luna. Deci vorbim de 250 EUR luna numai pentru ca serverul nostru sa stea (degeaba) intr-un rack in Datacenter. Noi aici am reusit ca la acesti bani sa primim si un trafic bun (1TB, pe care deja l-am depasit) si o conexiune super (0.5 - 0.8ms timp de raspuns). Nu mai vorbim de restul de licente (pe care le-am acoperit pana acum).
Cine spune ca se poate tine asa ceva cu 100 EUR pe an, inseamna ca habar nu are despre ce vorbeste. Eu ca firma ofer servicii de hosting, iar la 100 EUR iti voi da un pachet Advanced Web Hosting in colocare, lucru care n-are nici cea mai mica legatura cu serverul dedicat (10GB spatiu, cand noi deja am sarit de 200GB, bandwith de 30GB pe luna, cand noi deja depasim 1TB). Poti arunca o privire pe ceea ce oferim noi: Alfa Tech Group | Hosting
Si daca tot e icebird atat de nedumerit, haideti sa-i aratam cat costa o "inchiriere" (atentie, nu detinem noi serverul) intr-un datacenter printre cele mai ok ca preturi din lume. Intrati aici si configurati va rog un server ca al nostru: https://www.softlayer.com/Sales/orderServer/13/1135/
Cu mai putin HDD-uri si fara anumite features, la ei am ajuns la 989 USD/luna... fara WHM si alte licente pe care aici le folosim. Si repet, vorbim de "inchiriere", nu ownership.
Anyway, celor care nu se pricep, le recomand sa stea in banca lor. Nici sa nu incepem sa vorbim de layere de redundanta, backup, securitate si alte alea... Mai ales ca aici vorbim de totul (ABSOLUT TOTUL) cu acte. Totul este licentiat, totul este cu factura, totul se poate dovedi. Dar sincer, nici nu stiu de ce trebuie sa "ma scuz"... Adica, daca am ajuns aici cu acuzele, chiar nu mai are rost. As vrea sa-l vad pe icebird cum scoate el 20.000 EUR din buzunar ca sa tina o comunitate... sau cum se uita la creditul pe care are sa-l achite pentru inca 3-4 ani de-aici inainte. Dar, stiti cum este... romanul nostru e bun la toate, pana vine vorba sa dea chiar el o mana de ajutor.