mie unul mi se pare o idee excelenta. eu chiar as merge si pe "single player pass", adica sa platesti pe psn pt a putea incepe campania single player pe o alta consola decat cea pe care a fost rulata initial jocul dupa desigilare. prea sufera unii ca ei nu incurajeaza pirateria si joaca numai originale, dar tot ceea ce fac e sa cumpere initial un joc pe care sa-l termine repede si sa-l dea dupa aia la schimb pe altul si tot asa. sa nu mai vb de cazurile in care isi procura jocurile de pe site-uri din afara la preturi modice iar apoi le vand aici cu preturi de romania. in scenariul in care un individ ar vinde la sfarsitul anului jocul original pe care il detine (atentie nu jocul original ci cel pe care l-a obtinut in urma schimburilor succesive cu jocuri mai noi) eu nu cred ca ar avea o paguba mai mare de 100-150 de ron suma care sa reprezinte eventualele diferente oferite in momentul schimburilor. astfel cu 150 de ron un individ poate juca si termina o mare parte din campaniile single player ale jocurilor de succes si chiar sa incerce un pic din experienta online a acestora. eu nu vad diferenta dintre un astfel de individ si unul care pirateaza tot, din prisma sumelor investite in jocuri. din suma care ar trebui sa ajunga la develop-eri pt jocuri primul contribuie cu 5-10% iar al doilea cu 0%.

cati din cei care se joaca (in lume nu neaparat aici pe forum) nu vand/schimba jocurile imediat dupa ce le termina sau isi lichideaza colectiile la un moment dat? dupa mine singurii cu o conduita corecta sunt cei care pastreaza tot ce joaca, iar cand iau un joc il cumpara din magazin (nu neaparat din tara natala). astfel banii de pe jocul respectiv ajung la producatori in proportie de 100% si nu intr-o proportie de 5-10% cum s-ar inampla dc acelasi disc al unui joc ar trece prin mana a 10-20 de persoane.