Quote Originally Posted by Chifteluta View Post
Ai perfecta dreptate aici. Si nu am pus problema de a fi sau nu gamer. Ci de a fi ADEVARAT gamer.
Hai sa va spun cum a inceput: la un pahar de vorba intre prieteni, a pornit o disputa visavis de ce inseamna a fi gamer. Unul dintre prietenii mei joaca Heroes 3 de aproape 10 ani incontinuu, iar celalalt FIFA cam tot de vreo 10 ani. Alte jocuri nu stiu. Au incercat si altele, dar le-au abandonat. Disputa a fost lunga, presarata cu mult vin si multa bere, injurii si in final "pupat piata independetii". Nu are rost sa va spun argumentele fiecaruia (mai mult sau mai putin viabile, asta speram sa o faceti voi aici), dar meditand mai tarziu la problema, am ajuns la urmatoarea concluzie. AU DREPTATE. Ce folos ca am jucat la viata mea sute de jocuri daca nu s-a lipit nimic de mine. N-am niciun joc la care sa pot afirma ca sunt "maestru". Jocuri pe care sa le joci la infinit sunt relativ putine (in general strategiile). Eu, ca si ei mi-am pierdut timp mult din viata jucandu-ma. Cine este mai castigat? Eu, care confund scene din shootere sau pierd sirul povestii dintr-un Final Fantasy sa zicem, sau el, care mi-a aratat cum 5 tarani pot bate 20 de dragoni. Nu contest ca eu sau voi n-am fi gameri. Dar pe ei ii consider ADEVARATI. Si sa nu-mi spuna cineva ca poate juca heroes 3 incontinuu (si asta inseamna aproape zilnic) si sa mai si termine tot ce apare pe piata. Sunt constient ca sunt mai multe tipuri de gameri, mai multe situatii, dar am intins problema la extreme. Eu am votat punctul 2, cu toate ca nu fac parte din nicio categorie pe care am adus-o in discutie. Stati linistiti, ca din bolnavi, obsedati si alte injurii nu i-am scos. Dar, parca au dreptate. Ma rog! E parerea mea.
Sincer daca deschizi conserve 10 ani de zile, cateva zeci pe zi, o sa fii cel mai adevarat deschiztor de conserve de pe planeta, asta nu inseamna ca deschisul conservelor este o chestie fascinanta pentru altcineva in afara de tine, dincolo de socul unora de a te vedea cum deschizi 5 conserve pe secunda, soc ce se disipa foarte repede, te asigur. Sa fii bun la ceva dupa ce ai facut asta nu stiu cati ani nu e nimic surprinzator sau special.

Cum se poate numi gamer cineva pentru care 99.99% din ce a produs vreodata industria jocurilor e irelevant? Si care la randul lui e irelevant pentru industria jocurilor pentru ca nu cumpara, consuma, compara nimic nou? Care nu poate sa articuleze o singura parere decat despre un joc din '98?

OK, te joci Heroes 3 10 ani si bati 20 de dragoni cu 5 tarani. Foarte tare. Ce faci mai departe, te mai joci 20 de ani si bati 40 de dragoni cu un taran? Si tie ti se pare ca merita atata timp investit intr-un joc genial la vremea lui, dar acum depasit pentru atata lucru?

Pasionatii de literatura nu citesc doar o carte, pasionatii de filme nu se uita la acelasi film de miliarde de ori pana il stiu pe dinafara si niciodata nu se uita la altceva,etc. Comparatia merge mai departe, exemplele pot continua, cert e ca gamerii (aka pasionatii de jocuri) nu se joaca doar un joc.