Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Single post: A murit marele chirurg pediatru Alexandru Pesamosca. R.I.P

1. #1 SP
    VIP Member Donely's Avatar

A murit marele chirurg pediatru Alexandru Pesamosca. R.I.P

Unul dintre cei mai reputaţi medici chirurgi pediatri, Alexandru Pesamosca, s-a stins din viaţă, joi dimineaţă. Cel supranumit "�ngerul copiilor" avea 81 de ani şi suferea de insuficienţă respiratorie şi renală.
    Chirurgul Alexandru Pesamosca a operat �n cariera sa mii de copii. Era alintat de cei mici Tata Pesi.

Medicul pediatru, Alexandru Pesamosca suferea de insuficienţă cardiacă şi renală şi a fost internat, la sf�rşitul lunii iulie, la Spitalul Floreasca din Capitală. �n urmă cu puţin timp el a fost adus la Spitalul Budimex, acolo unde a operat mii de copii şi locuit at�ţia ani.
    A muncit 60 de ani �n Spitalul Budimex. A operat zeci de mii de copii. Ultima dată c�nd l-am vizitat, profesorul z�mbea. Pierduse şirul prichindeilor cărora le-a dat şansa să devină oameni mari.
    "Ohoo, e imposibil, păi g�nditi-va caă mi-am petrecut toată viaţa �n spital. Şi acum observaţi, �n loc să stau acasă, să mă joc cu nepoţi sau cu ce mai ştiu eu altceva, dar eu stau aici", povestea profesorul Alexandru Pesamosca.
    A avut peste 50.000 de pacienţi. Deşi a fost cel mai valoros medic chirurg, valorile materiale sunt ultimul lucru la care s-a g�ndit.
    "Nu am nimic, dec�t casa asta e bogăţia mea. Eu am o casă �n care au locuit nevasta-mea şi copiii. Dispariţia tuturor a făcut ca eu să nici nu pot să intru �n casă", a mai spus profesorul.
    A primit saci de scrisori de la foşti pacienţi. Mulţi �l invitau să meargă să locuiască cu ei. �ncet, �ncet �nsă starea sa de sănătate s-a deteriorat. Problemele locomotorii nu i-au mai permis să părăsească micul spaţiu tapetat cu amintiri. Apoi profesorul a ajuns la un alt spital, pacient de această dată.

Alexandru Pesamosca - Wikipedia

Alexandru Pesamosca (n. 14 martie 1930, Constanța, d. 1 septembrie 2011 ) a fost un chirurg pediatru din Rom�nia. Timp de jumătate de secol, el a făcut circa 45 000 de operații, salv�nd de la infirmitate pe viață sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei considerați fără speranță și inoperabili de către ceilalți medici.

Alexandru Pesamosca s-a născut la Constanța, unde a urmat școala primară și Liceul �Mircea cel Bătr�n�. A absolvit Facultatea de Medicină Generală la București �n anul 1954 și a fost repartizat la Niculești-Jianu, un sat de l�ngă Fetești, unde a profesat timp de 3 ani (1954-157). Este apoi transferat ca si chirurg pediatru la Spitalul de Copii �Grigore Alexandrescu� (1957-1984) și Budimex (actualmente Marie s. Curie) (1984), unde face un număr mare de operații (circa 45 000 după propriile declarații). Operează și �n străinătate (China, Franța, Italia, Republica Moldova, etc), dob�ndind prestigiu internațional �n domeniul chirurgiei pediatrice �ncă dinainte de 1989. A avut doi fii legitimi care au murit (unul din ei, doctor, �n 1993, a murit din pricina unei tumori cerebrale) și �ncă două fete și doi nepoți. A locuit din 1999, de c�nd a rămas văduv, �ntr-o cămăruță din Spitalul �Marie Sklodovska Curie� (fostul Budimex) din București. �n ultimii ani nu a mai operat, ci doar a dat instrucțiuni medicilor chirurgi care veneau să-i ceară ajutorul.

Doctorul Alexandru Pesamosca este ctitor al Bisericii Cuviosul Stelian și Sf�ntul Nicolae-Br�ncoveanu , aflată �n curtea spitalului Marie S. Curie (fostul Budimex) și președinte al Asociației ,,Așezăm�ntul social sfinții Martiri Br�ncoveni". Patriahul Rom�niei a fost de acord ca să fie �ngropat acolo, fiind ctitor de biserică.

PS. D-zeu sa il odihneasca !!!
    Attached Images Attached Images 186228-alexandru-pesamosca-eduard-andrei.jpg