Single post: A luat-o razna RDS-ul?
-
Admin
Oameni buni. Eu cred ca nu vreti sa intelegeti, aici nu e vorba de probleme "tipice RDS"... din surse mai mult decat sigure (pana la proba contrarie), problema aceasta cu limitarea o vom avea TOTI! La mine de exp. (si nu ma refer la mine acasa, ci la firma) deja aproximativ 75% din clienti au probleme. Mari! Imaginati-va firma care-si uploada baze de date de 2GB cu 10MB/s, acum a ajuns sa mearga cu 70-80KB/s, doar pentru ca serverul respectiv nu se afla in reteaua RDS. De la transfer care dura maxim o ora, estimarile au ajuns la zile/saptamani. Mie imi suna a monopol... rau de tot, daca fac chestia asta ca sa impuna plata fie pe UL garantat, fie pentru peering cu ceilalti ISP-isti.
Si poate pe multi ii doare la basca spunand ca "Mie nu-mi pasa, eu am UPC", eu zic ca ar trebui sa doara, pt. ca intr-un final UPC-ul, Mediasat, Romtelecom si ceilalti vor trebui sa plateasca... si nu vorbim de bani putini. Iar banii aceia, ia ganditi-va un pic, de la cine ii vor recupera? Nu tot de la clienti? Si uite asa, de la o "joaca" a RDS-ului, vor ajunge sa plateasca toti mai mult. Stiu ca suna a teoria conspiratiei, dar cam asa este.
Eu de exp. deja ma gandesc ca daca problema va dura luni de zile, sa mutam serverul daca in Datacenter-ul actual nu se va achizitiona peering cu RDS-ul, sau o linie dedicata RDS... Ca ne place sau nu, aproximativ 65% din vizitatorii acestui server vin din RDS (sau RDS partners).
P.S. Si daca nu aveti voi acasa probleme (ca nah, majoritatea downloadeaza... stim noi ce), o sa va loviti cand incercati sa va uploadati un album pe un site (de exp. la noi). Si daca pana acum urcati in cateva secunde cu 5-10MB/s fara probleme calupuri de 20 de imagini de cate 1MB fiecare... acum o sa va ia ore. Sau ganditi-va la un transfer de fisiere cu un amic, care nu-i pe RDS. Nu mai vorbim de servicii gen Skype... si pentru noi, consolistii, cea mai mare problema o sa devina jocurile in care se face peering...