Deus Ex Human Revolution @ - 9/10

deusexhr.jpg

Mi-au placut asa.. povestea, personajele, elementele de gameplay, coloana sonora de exceptie si voice actingul bun in cazul personajelor principale si aproape tot ce tine de art design si atmosfera ingame. De laudat atentia la detalii /nu ma refer la cele grafice/.

Nu m-au dat pe spate.. grafica si AI-ul inamicilor. Cred ca si la boss fights se mai putea lucra umpic si as mai zice si ca, imho, taifunul e cam overpowered.

Nu mi-a placut.. faptul ca lasa pe alocuri impresia de joc nefinisat si ca nu au introdus si posibilitatea de a-ti reconfigura, contracost evident, praxisurile investite in augmentari.

Per total, un joc deosebit de bun, care merge pe principiul substance over style /mai rar in zilele noastre/. Poate fi acuzat si de slow start, dar dupa aia te cam prinde si nu iti mai da drumul pana la final. Mi-a adus aminte de filmul Surogate, cu mentiunea ca Adam Jensen il bate pe Bruce Willis la fundul gol, chiar daca nu reuseste sa salveze pe toata lumea. Doua sfaturi: NU cedati in fata tentatiei de a va face upgrade la biochipul din tartacuta si NU dati skip la ending credits /de fapt, nici nu vad cum ati putea face-o tinand cont de elementele care le insotesc/. Nu o sa fie GOTY, dar nu trebuie ratat.