Single post: ConsoleGames.ro website news
-
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
eXist: suntem Worldwide, EU... insa suntem o comunitate de romani. De aceea nici nu am mers pe full english, targetul fiind foarte simplu: oricine din lumea asta care are ca hobby consolele si e roman.
P.S. 99,99% din noi nu avem tastaturi in limba romana, iar 95% din noi nici nu cred ca avem setat regional settings pe Romania ci pe United States sau United Kingdom. In plus, repet... diacritice pe console n-avem, so we don't really like them (diacriticele, of course)

eXist daca incepeai sa folosesti calculatorul din anii 90 crede-ma ca nici tie nu ti-ar fi convenit ca dupa 10 ani sa incepi sa scrii cu diacritice (incepand de anul trecut am observat trendul asta nationalist).
Ma amuza cateodata cum am invatat sa citesc din context fara sa folosesc diacritice.
Tastaturi in romana, cum a zis si MonkY, nu prea se gasesc. Cateodata mai fac un exces de zel pentru un � (alt + 0227) sau un � (alt + 0226) ca am nevoie de ele, dar daca ar fi sa trec pe tastatura in Ro as fi.. vorba lui h0stile, handicapat.
Imi mai pica pe mana cate un laptop cu tastatura in franceza sau germana si sa vezi si atunci chin cand nu gasesti unde se afla taste precum ":" sau "?" carora le stiai locul de 8 ani.