Acum daca e sa depanam amintiri o sa incep si eu prin a spune-o pe a mea, desi sunt proaspat posesor de consola aceasta pasiune a existat si in trecut.
A inceput acum vre-o 20 de ani prin 90-91 cand un var de-al meu avea celebrele HC-uri 90 sau 91 nici nu mai stiu ce naiba de model era stiu ca faceam programare(desenare) in Qbasic pe ele si ma jucam Sabotor si Rambo(cred ca)+ multe altele care nu mai imi aduc aminte. Insa imi aduc aminte cat uram casetofonu ala cu care incarcai programele ca incercam de 5 ori si dabea daca reuseam odata. In fine au fost vremuri in care pierdeam vremea in fata televizorului pentru ca nu exzista diversitatea de programe tv ca in ziua de azi. Puteai ori sa te joci pe HC, ori sa iesi afara sa te joci cu copiii in fata blocului.

Dupa aceasta vreme care a tinut vre-o 2-3 ani. Imi aduc aminte ca prin '93 unchiul meu si-a cumparat un PC era un amarat de 3x86 pe la 20-25Mhz ca sa isi faca proiectul de licentza intr-un autocad din ala de daeai comenzi din consola, atunci am luat contact prima oara cu un PC, si avea instalat un windows 3.1 cu solitaire si minesweeper si inca un joc sub dos cu avioane care nu mai stiu cum se numeste.
Tot cam in acea vreme au aparut PC-urile si la maicami-a la servici unde mergeam si ma jucam wolf si tetris si celebrul Leminx(jocul ala cu pitici care ii puneai sa sape !!)

Dupa care prin '98 parca era au aparut consolele acelea cu dischete galbene, atunci a inceput adevarata placere a consolelor cu jocuri ca Battle Tank, Jwellery, PacMan etc. tin minte ca ma certam cu frati-mi-o si maicami-a care se joaca mai mult !! Tot prin aceea vreme mergeam la sala de calculatoare ca sa joc Starcraft I si Qake in retea pe niste Pentium I sau P II, doamne ce competiti se mai incingeau !!

Dupa care prin 2000 am intrat la liceu si am primit primu calculator era un P III la 500Mhz cu 128 sau 256 Mb RAM si o placa video riva TNT de 32 Mb, racheta nu gluma calculatoru prin acea vreme. Tin minte ca 2 saptamani nu stiam altceva decat scoala si acasa la gaming si dupa vre-o 2 saptamani in care am tinut-o asa m-au fortat ai mei sa ies afara sa ma joc si altceva, bine inteles ca am facut un fotbal scurt in spatele blocului si dupa juma de ora inapoi in fata monitorului. Jucam pe aceea vreme Half-Life, Starcraft si Qake 2 si celebrul Carmageddon, ce placere sa-o iei cu masina printre vaci si sa sara sange din dreapta si stanga, mai tarziu a aparut si Heros.

Dupa care am avut contactul cu PS2 prin vre-o 2002 insa am ramas dejamagit de flexibilitatea oferita de acele jocuri si mai ales trecerea de la tastatura si mouse la controler, a fost prea brusca si nu au creat o imagine favorabila in mintea mea. Deci in concluzie am renuntat repede la ideea de a avea o consola si am facut un upgrade la PC prin 2003 daca imi aduc bine aminte ca era ultimul an de liceu si trebuia sa dau si BAC-ul.

Prin 2007 am trecut la gaming-ul portabil prin achizitionarea unui laptop foarte performant la acea vreme, care si acum mai functioneaza obosit cum e, dar pentru office si browser e ok. Insa pe el am jucat Heros V, Starcraft II, + Multe altele insa nu asa de mult ca in vremea liceului sau primi ani de facultate. Apetitul pentru gaming a inceput sa scada odata cu trecerea anilor si necesitatea indeplinirii responsabilitatilor cotidiene al societati romanesti.

In prezent odata cu ieftinirea consolelor si a aparitiei noilor metode de control al jocurilor pe console, gen Kinect sau PS Move, am achizitionat un Xbox 360 cu Kinect, pe care ma joc Adventures, Kinect Sports, Deux Ex, si probabil si altele vor urma. Sunt curios cum o sa fie lumea FPS-urilor cu ajutorul Kinect am vazut ca a aparut Ghost Recon care suporta acest mod.

Deci pe scurt cam la asta se rezuma experienta mea de gaming.