Single post: iPad 3 & iPad 4 - The New iPad
-
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
Sunt oare singurul care spera ca noul iPad3 va avea diagonala un pic mai mare? Poate 11"? Dar la dimensiuni si greutate ramanand aproape la fel

Nu m-am informat suficient cat sa am o parere cu adevarat pertinenta despre cum va fi iPad 3, dar cred ca vor pastra aceleasi dimensiuni ale ecranului, eventual crescand rezolutia. Ca argumente le-as avea pe urmatoarele:
1. Functionalitate: fie ca-l folosesti cu doua maini intr-o pozitie landscape, ca si ecran-controler pentru jocuri sau pentru filme, fie ca-l tii cu o mana ca pe un paper clipboard iar cu cealalta tastezi/ scrii/ desenezi, dimensiunile sunt la limita ergonomiei. Personal cred ca ecranul este suficient de mare considerand modurile de utilizare. Aparent, si ei considera cam acelasi lucru considerand directia in care a evoluat device-ul de la 1 la 2. DE altfel, aceeasi pare a fi directia de evolutie si la iPhone, desi multi si-ar dori un 4,3 inch. Insa e aproape imposibil sa folosesti un telefon cu display-ul de 4,3 inch cu o singura mana pentru comenzi mai complexe decat apel sau refuz (asta daca nu deschizi palma si risti sa-ti scape).
Cartea castigatoare la produsele Apple pare a fi functionalitatea si ergonomia. Daca ati tinut in mana tableta Samsung de peste 10 inch stiti despre ce vorbesc.
2. Greutatea. Carcasa si sticla folosite la iPad 2 sunt sensibil mai rezistente si/ sau durabile decat la iPad 1, cel putin asa inteleg din ce citesc. Este aproape imposibil de zgariat sau distrus in conditii de utilizare normala (stiu ce spun, mi l-a scapat un prieten din mana pe trotuar, fara sa am protectie. Am avut senzatia ca nu mai am senzatii. Am simit o extrasistola, un "spatiu" intre doua batai ale inimii. Imi amortise auzul si vazul. Auzeam culoarea portocalie si vedeam miros de mici cu mustar. Unicul rezultat a fost o misca tesitura a unuia dintre colturi. Daca nu mi s-ar fi intamplat mie n-as fi crezut). Ideea este ca noile materiale, evident mai rezistente si mai dense vin cu un plus de masa. Unica solutie pentru a-l face sa "slabeasca" este sa foloseasca materiale mult mai usoare, reducandu-i rezistenta. De asemenea, o jumatate de inch in plus conteaza.
Cred sincer ca o rezolutie superioara cu o putere de procesare superioara ar putea rafina si mai mult experienta touch, eventual cu stylus-uri comparabile cu cele din mediul profesional. Dar, cine stie, poate ca-l fac de 11 inch pana la urma
.