Dirt 2 @PC nu l-am terminat ca ma saturasem de el, dar am jucat destul de mult pana sa-l las deoparte, de aceea o sa-mi spun si parerea despre el:
+gameplay
+soundtrack
+selectie de masini presupun, desi imi placea mai mult selectia predecesoarelor.
+personalizarea masinilor.
-meniurile (daca le poti numi asa ceva) si intermision-ul prea lungi, am avut curse terminate mai rapid decat mi-a luat sa ma plimb prin meniuri, unul din motivele principale pentru care l-am abandonat.
-dialogul prost si importanta inutila data soferilor, daca sunt chiar atat de interesat de ei am sa privesc un documentar/interviu mersi, si sa fim seriosi care se oboseste sa vorbeasca in timpul cursei...
-prea mult advertising.
-elemente inutile cum ar fi gate crash, event care nu are mai nimic de-a face cu raliul sincer plus ca este usor de facut.
Pe scurt imi placea mai mult seria veche, cum ar fi Colin Mc Rae Rally 2/3 la obiect concetrandu-se sa ofere o experienta rally cu elemnte de arcade, si reusea foarte bine.
+povestea (desi mi-a placut mai mult in FEAR 2).
+level design (desi mi-a placut mai mult in FEAR 2, dar macar aici a fost luat mai bine in calcul sniper-ul).
+caracterele.
+muzica.
+gameplay.
+gameplay-ul cu Fettel este interesant.
+Mechs, gameplay-ul cu Mecha a fost excelent (precum si in FEAR2), imi place ca au fost foarte atenti la detalii cand a venit vorba de Mecha, sincer cred ca ar trebui sa scoata un joc unde se concentreaza ceva mai mult pe mecha (ceva in genul Shogo).
-are destul de multe probleme tehnice:
1. suport limitat de rezolutii, a trebuit sa ma folosesc de o comanda la shortcut sa rezolv problema asta
2. in primul rand indiferent de rezolutia aleasa jocul abordeaza un stil letterboxing gen 16:9 ratio dar problema este ca se rezuma strict la ratio monitorului (in cazul meu 5:4), deci dupa ce am setat rezolutia 1280X720 ca sa nu se lungeasca pe ecran a trebuit sa ma folosesc de alta comanda ca sa il lase sa se adapteze la ratio-ul normal 16:9.
3. daca ai mai mult de un gamepad legat la PC (si nu numai) jocul nu va merge cu pad-ul...
4. grafica stresanta pentru ochi, am jucat destul de mult la viata mea dar asta o fost prima oara cand a trebuit sa fac pauze pentru vedere...
5. probleme cu sincronizarea si ajustarea sunetelor, de multe ori (cand ar trebui) nu auzi ce se vorbeste din cauza zgomotului din fundal.
-campaign-ul cu Fettel este ca si cel cu Point Man, ar trebui macar niste mici schimbari sa fi facut, o fi avand ei un psychic link dar nu impartesc si acelasi corp.
-cam scurt.
Ca moare Alma la sfarsit .
Desi mi-a placut jocul in majoritatea aspectelor FEAR 2 mi sa parut un joc mai bun.