expiratule, vad ca esti tare confuz in termeni hai sa incerc sa te lamuresc un pic.
Nu exista 3D la care "iese sau intra efectele" din ecran, analogic si stereoscopic cum iti place tie sa spui.
3D-ul sau Stereoscopia este 3D si punct, adica este simulata perceptia adancimii pe o suprafata 2D. Stereoscopia in filme isi are radacini in fotografia stereoscopica, unde se capta aceeasi imagine din doua perspective usor diferite. Metodele prin care se realizeaza acest 3D in filme sunt urmatoarele:

Anaglyph - prima metoda de stereoscopie, cea cu ochelari cu lentile colorate diferit (rosu/albastru, etc). Aceasta metoda este acum privita ca primitiva si are limitarile sale.
Polarized - Prin aceasta metoda perceptia 3D-ului este realizata cu ajutorul unor ochelari cu lentile diferit polarizate. Asta inseamna ca suprapunerea de imagini este perceputa cu ajutorul filtrelor de polarizare ai ochelarilor.
Eclipsed - presupune ochelari LCD care blocheaza alternativ cand ochiul stang, cand ochiul drept, pentru a percepe imaginile suprapuse si pentru a reda 3D-ul.

Concluzia intregii polologhii scrise de mine este ca tu faci confuzie in termeni, "analogic", "stereoscopic" si nu vei fi luat in serios din aceasta cauza.
Toate, dar toate filmele 3D se diferentiaza doar prin metoda prin care privitorul percepe acest efect. Ti-am expus mai sus cateva dintre ele, daca vrei sa aprofundezi si sa te documentezi mai bine, iti sugerez:
3D film - Wikipedia, the free encyclopedia