iPad-ul nu e pentru gaming. Daca vrei gaming, opteaza pentru o consola. Daca vrei browsing si filme, alege iPad. Daca vrei sa poti face lucruri mai avansate, alege un laptop.
Acum depinde ce intelegi prin gaming, sau lucruri avansate. Nu toata lumea vede in definitia gamingului doar FPS-uri sau jocuri care stau cate 5-10 ani in development. Facusem o lista pentru Snake cu jocuri recomandate (o voi lista si mai jos)... Daca nici acelea nu inseamna "gaming", atunci sa ma bata Dzeu dar probabil s-o fi schimbat definitia. La fel si cu lucrurile mai avansate. Daca omul vrea arhitectura, atunci e clar ca ii trebuie un PC, pentru ca nu va gasi pe iPad decat un viewer pentru Autocad.
Pe de alta parte, dupa parerea mea comparatia dintre un iPad si o consola un pic gresita, intrucat eu consider iPad-ul ca fiind o consola. Pentru ca nu are nevoie de drivere, antivirusi, nu da BSOD-uri (nici macar RRoD-uri) si nu ai nevoie de cunostinte hardware/software pentru a putea lucra sau a te juca pe iPad. Pur si simplu downloadezi jocul si... te joci! Indiferent daca ai 5 ani sau 50. Fara sa te intrebi daca ai suficienta memorie, fara sa stai sa downloadezi ultimul driver la placa video pentru ca altfel ai artefacte... Exact ca la o consola. PC-ul (ca si Android-ul de altfel) are o mult prea mare fragmentare (din cauza miilor de placi video, chipseturi, procesoare, and so on) si are nevoie de resurse si mult mai multa munca din partea unui developer. Ce-i mai lipseste unui iPad, este un gamepad. Si din acel moment, via AirPlay, poti juca foarte linistit pe TV-ul de 50" din sufragerie (bine, poti juca si acum, dar cu iPad-ul in mana si nu un gamepad/joystick). La urma urmei, nu acest lucru se vrea a fi WiiU-ul, care este consola?
Sincer ma gandesc ca daca deja avem quad core la graphics, quad core la cpu (tegra), 1-2GB RAM, frecvente upto 2Ghz... la anul deja o sa avem sectiune separata pentru Mobile Consoles, unde o sa trecem Android si iOS.
Chiar ma uitam cum Angry Birds in Space s-a vandut in peste 10 milioane de bucati in doar 72h! Asa ceva n-am vazut pe niciun alt device. Ganditi-va ca Rovio a facut 20 de milioane de dolari in 72 de ore cu un joculet! Cati bani ar face daca ar investi intr-un joc cu adevarat serios...
Mai jos lista de care spuneam, cea pentru Snake:
Galaxy on Fire 2, Civilization Revolution, GTA3, GTA Chinatown Wars, Dead Space, Starfront Collision, N.O.V.A 2, Need For Speed, Real Racing 2 HD, Infinity Blade 2, Fifa 12, Monkey Island, Order & Chaos Online, Dungeon Hunter 2 HD, Eternal Legacy, Prince of Persia, Backstab, Command & Conquer Red Alert, Resident Evil 4, Rage HD, Splinter Cell Conviction, Mass Effect Infiltrator, Asphalt 6 Adrenaline, SoulCalibur, Modern Combat 3: Fallen Nation, Gangstar Rio, Tiger Woods PGA Tour 12, PES 2011, Shift 2 Unleashed, Broken Sword The Smoking Mirror, Reckless Racing 2, NBA2K12, Death Rally, Monopoly, Shadow Era, Shadowgun, Final Fantasy Tactics, Sonic CD, Batman Arkham City Lockdown, 9mm, Megaman X, Assassin's Creed Altair Chronicles, The Bard's Tale, Dark Meadow, Final Fantasy III, Lara Croft and the Guardian of Light, Real Tennis, Kinectimals, Rock Band Reloaded, EPOCH, Chaos Rings 2, Sam & Max, Ultimate Mortal Kombat 3, SimCity Deluxe, Sid Meier's Pirates, Mirror's Edge, Starbase Orion, Monkey Island, Worms 2 Armageddon, Great Little War, 3D Pool Master Pro, Where is my water?, Angry Birds, Plants vs Zombies, Osmos, World of Goo, Anomaly Warzone, Cut the Rope, Pinball Arcade, Labyrinth, Machinarium, Sentinel 3, Luxor, Zuma Revenge, Fieldrunners, Epic War TD, Multiponk, Scrabble, Sky Gamblers: Air Supremacy, Hunters, NBA Jam, Call of Duty: Black Ops Zombies, Sid Meier's Pirates, Sonic The Hedgehog 4, Sonic CD...
Eu mi-as fi luat un iPad doar pentru a juca Galaxy on Fire 2 HD (loved Freelancer) si Hunters (loved XCOM series).